Malatya Belediye Başkanı Çakır'ın Ziyaretleri

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Mimarlar Odası Malatya Şubesi'ni, İnşaat Mühendisleri Odası Malatya Temsilciliği'ni ve Gündüzbey beldesini ziyaret etti.

Malatya Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çakır, Mimarlar Odası Malatya Şubesi'ni ve İnşaat Mühendisleri Odası Malatya Temsilciliği'ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, Malatya'nın büyükşehir statüsüne kavuşmasından dolayı daha sağlıklı ve planlı büyüyeceğini söyledi.

Büyükşehir olan 13 il arasında Malatya'nın bu statüye en hazır il olduğunu belirten Çakır, ''Malatya Belediyesi, büyükşehir statüsü almadan önce de bu misyona uygun çalışıyordu. Alt yapı hizmetleri, katı atık depolama tesisi, toplu taşımacılık başta olmak üzere birçok konuda sınırlarımızın dışına hizmet yapıyorduk. Amacımız daha sağlıklı bir yapılanmayı Malatya'ya kazandırmaktır'' diye konuştu.

Sivil toplum kuruluşlarına yönelik gerçekleştirdikleri ziyaretlerde büyükşehir sürecinde Malatya için neler yapılması gerektiğini istişare etmek istediklerini vurgulayan Çakır, ''Malatya'nın şehircilik anlamında gelişip, büyümesinde sivil toplum kuruluşlarının fikirleri önemli. Büyükşehirle birlikte şehrin sorunları tek elden çözülecek. İmar, alt yapı ve ulaşım bütünlüğünün sağlanması şehrimizin daha hızlı büyüyüp gelişmesine katkı sağlayacaktır. Büyükşehir statüsü, Malatya için büyük bir kazançtır. Bunu Malatya'nın kalkınmasını, gelişmesini, ekonomik büyümesini hızlandıracak sürecin başlangıcı olarak görüyorum'' ifadelerini kullandı.

Mimarlar Odası Malatya Şubesi Başkanı Osman Coşkun, Malatya'nın büyükşehir olmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. İnşaat Mühendisleri Odası Malatya Temsilcisi Bedir Özten da Malatya'nın büyükşehir statüsünü çoktan hak ettiğini söyledi.

Çakır, ayrıca Gündüzbey beldesine giderek Belediye Başkanı Hüseyin Selçuk'u makamında ziyaret etti.

Muhabir: Yeter Erdine / Tuba Karahan

Yayıncı: Önder Felek
Kaynak: AA