Bitlis İşığı Derneği'nden Engellilere Anlamlı Destek

Bitlis Işığı Derneği, il genelindeki engellilere 200 tekerlekli sandalye ve 10 akülü araç yardımında bulundu.

Bitlis Işığı Derneği'nin "Engelsiz Yaşam için" sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında, 200 engelliye tekerlekli sandalye, 10 engelliye ise akülü araç verildi.

Bitlis il merkezinde bulunan 100’ncü Yıl İlköğretim Okulu salonunda gerçekleştirilen programa Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, AK Parti Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler, Vedat Demiröz, İl Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç ile engelliler ve yakınları katıldı.

Programda konuşan AK Parti Bitlis Milletvekili ve Bitlis Işığı Derneği Başkanı Vahit Kiler, engellilerin ailelere Allah tarafından bir lütuf olarak verildiğini söyledi.

Bu nedenle engelli çocukların kıymetinin bilinmesinin gerektiğini ifade eden Kiler, "Genelde evlerinde engelli olan aileler derler ki, 'Bu Allah'ın bize bir imtihanı'. Kesinlikle bunu kabul etmiyorum. Benim de 15 yaşında Muhammed Yusuf isminde özürlü bir oğlum var. Allah bir aileye bir engelli çocuk veriyorsa, onu bir lütuf olarak veriyor. Eğer Allah size asi ve hayırsız bir evlat vermişse, o hakikaten imtihandır. Hiç kimse 'ne oldum' dememeli, 'ne olacağım' demeli" diye konuştu.

Yaşayan herkesin bir engelli adayı olduğunun unutulmaması gerektiğini vurgulayan Kiler, "Çünkü her gün birçok şeyle karşılaşıyoruz. Birçok kazalar oluyor. Bu nedenle ne olduğumuza değil, ne olacağımıza bakacağız; ona göre hareket edeceğiz" dedi.

"Bitlis'E ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ KURACAĞIZ" Henüz Doğu Anadolu Bölgesi'nde olmayan bir engelsiz yaşam merkezini Bitlis'e kuracaklarını belirten Kiler, bu çerçevede proje ve ödeneğin hazır olduğunu, son aşamada arsa işlemleriyle uğraştıklarını söyledi.

Merkezi Ahlat'a, Van Gölü kıyısına kuracaklarını ifade eden Kiler," Bölgede olmayan bir engelsiz yaşam merkezi yapıyoruz. Bütün özürlüleri kapsayacak bir rehabilitasyon merkezi olacak. Ahlat'ta sahil kenarına yapacağımız merkezde yüzme havuzu da olacak. Projeyi bitirdik ve kaynağını da gönderdik. Parası Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde. Devletimiz çok güçlü. Çok iyi imkanlar veriyor. Artık ulaşamadığımız, getiremediğimiz bir hizmet yok” diye konuştu.

Vali Veysel Yurdakul ise, gelişmiş ülkelerin, vatandaşlarına özel ilgi gösteren ve onların yaşam standartlarını, yaşam koşullarını iyileştiren ülkeler olduğunu söyledi.

"Yıllar önce Avrupa'ya gittiğimizde, çalışma şartlarını gördüğümüzde iç geçirir ve bizim ülkemizde de böyle şeyler olur mu derdik" diyen Yurdakul, artık yapılan hizmetlerin Avrupa seviyesine çok yaklaştığını kaydetti.

Yurdakul, "Bugün evde bakım hizmetleriyle, sağlanan maaşlarla, kente kurulacak olan merkezimizle bence Avrupa seviyesine yetişme noktasında çok ciddi mesafe aldık. Engelli kardeşlerimizin yaşamlarını kolaylaştıracak bu projeye imza atan Bitlis Işığı Derneği'ne teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Artık Saklanmak İstemiyorum Derneği (ASİBET) Başkanı Bayram Tutgaç ise, “Bugün düzenlenen bu kampanya, engellilerimizin sıkıntılarına bir nebze de olsa destek olmuştur. Engelli kardeşlerimizin evlerinden çıkabilmeleri için dağıtılan bu sandalyeler çok göze gelmese de engellilerin dışarıda kendi başlarına hareket edebilmeleri için çok iyi bir destektir” dedi.

Konuşmaların ardından engellilere tekerlekli sandalye ve akülü araçları dağıtıldı. Dağıtımın ardından engelliler büyük mutluluk yaşadı .
Kaynak: İHA