Binası Yenilenen Amasya Sgk’da Personelin Motivasyonu Arttı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Amasya İl Müdürü Kasım Tekin, kurumun eski binasının yeniden modernize edilmesi sonucu personelin kılık kıyafeti ile davranışlarında olumlu değişmeler gözlemlediğini söyledi.

Binası Yenilenen Amasya Sgk’da Personelin Motivasyonu Arttı
Yaklaşık 2 yıl önce güçlendirme ve yenileme çalışmaları nedeniyle ildeki başka bir binaya taşınan kurum perSonelinin dar bir ortamda hizmet verdiğini, ardından kısa bir süre önce tamamlanan çalışmalar Sonucunda geçen hafta eski binalarına taşınmalarının perSonele olumlu yansıdığına işaret eden SGK İl Müdürü Tekin, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Ortamın değişmesiyle perSonelin davranışları da, kılık kıyafeti de değişti. Bunu ben görüyorum. Bundan Sonra da inşallah devam eder” dedi.

Kurumun Şeyhcui Mahallesi’ndeki 5 katlı hizmet binasının akıllı bina denilebilecek özellik ve niteliklere sahip olduğunu anlatan Tekin, data hatlarında Son teknolojinin kullanıldığı, merkezi klima, merkezi ses sistemi ve merkezi televizyon olduğu binada kurum başkanlığı ile diğer il müdürlükleriyle de telekonferans sistemiyle irtibata geçilebilecek imkana sahip olduklarını belirtti.

Toplam kalite yönetimi uygulamaları ve seminerlerle görev yapan 100 perSonelin motivasyonunu artırmayı önemsediklerini ve ileri süreçte bu yönde çalışmalara ağırlık vereceklerine işaret eden Kasım Tekin, “PerSonelin çalışma ortamı sağlıklı, düzgün yapılmazsa, o perSonelden düzgün performans beklemek anlamsız olur. Bekleyemezsin de, alamazsın da. Yani çalışan insanın masası, ortamı, bilgisayarı, koltuğu eğer düzgün değilse performans bekleyemezsin. Benim arkadaşımın bilgisayarı hemen açılıyorsa, masası, koltuğu, misafiri geldiğinde oturtacak ortamı varsa, çayını ikram ediyor, yemekhanesi düzgün çalışıyorsa, sıcaklık, soğukluk sorunu yaşamıyorsa onlardan idare olarak hatasız çalışmayı isteme hakkımız doğar. Ortamın değişmesiyle perSonelin davranışları da, kılık kıyafeti de değişti. Bunu ben görüyorum. Bundan Sonra da inşallah devam eder” diye konuştu.

Kurumdaki bilgisayarların yenilendiğini, ayrıca mefruşat ile donatıların yaklaşık 600 bin liralık tutarının Devlet Malzeme Ofisi’nden temin edildiğini anlatan Kasım Tekin, binanın güçlendirme çalışmalarına da yaklaşık bir milyon 800 bin lira harcandığını kaydetti.

Kaynak: İHA