Arınç, Senegal İslam Enstitüsü'nü Restore Ettirip Park Yaptıran ve Sağlık Bakanlığı'na 2 Ambulans Hibe Den Tika'nın Faaliyetlerinin Açılışını Yaptı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın Senegal'deki faaliyetlerinin açılışını yaptı.

TİKA tarafından restore ettirilen İslam Enstitüsü'nde incelemelerde bulunan Arınç, enstitü için yaptırılan parkın açılışını gerçekleştirdi.

Senegal İslam Enstitüsü'nde sınıfları gezen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Arınç, TİKA tarafından Senegal Sağlık Bakanlığı'na hibe edilen tam donanımlı 2 ambulansın anahtarlarını Senegal İletişim Bakanı Cheikh Abdoulaye Dieye'ye teslim etti.

Bülent Arınç, parkın açılış töreninde yaptığı konuşmada, TİKA'nın Senegal'de gerçekleştirdiği faaliyetlerin, Türkiye'nin bölgeye verdiği önemin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Senegal İslam Enstitüsü'ndeki açılış törenine, Türkiye'nin Senegal Büyükelçisi Sibel Algan, TİKA Başkan Yardımcısı Süreyya Polat, Senegal İletişim Bakanı Cheikh Abdoulaye Dieye'nin yanı sıra Senegal Eğitim ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile Senegal'de yaşayan Türkler de katıldı.

Muhabir: Mehmet Kemal Firik / Mustafa Yıldız

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA