Vali Kolat Ceritmüminli Barajı İnşatında İncelemede Bulundu

Kırıkkale Valisi Ali Kolat yapımı devam eden Ceritmüminli barajı inşaatında incelemelerde bulundu.

Vali Kolat Ceritmüminli Barajı İnşatında İncelemede Bulundu
Vali Kolat, Barajın tamamlanması ile bölgede 850 hektar alanın sulanacağını ve ürün çeşitliliğinin artacağını söyledi.

Vali Ali Kolat, beraberindeki İl Özel İdare Genel Sekreteri Atanur Aydın, DSİ 56. Şube Müdürü Osman Çiçekdağ, İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş ve birim müdürleri ile Keskin İlçesinde Yapımı devam eden Ceritmüminli Baraj inşaatında incelemede bulundu

Vali Kolat, Barajın fiziki özellikleri ve devam eden çalışmalar konusunda DSİ 56. Şube Müdürü Osman Çiçekdağ’dan bilgiler aldı. Çiçekdağ, baraj göletinin 850 hektar tarım arazisini sulayabilecek özelliğe sahip olduğunu, inşaat çalışmalarının 2012 yılı sonunda tamamlanarak su tutmaya başlayacağını, sulama inşaatının ise 2013 yılı sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

Vali Kolat ise sulama barajı göletinin toplam 10 milyon TL’ye maal olduğunu söyleyerek, “Barajın tamamlanması ile birlikte burası sulu tarıma kavuşacak. Sulama olunca ürün çeşitliliği ve verim artacak. Tarım ve hayvancılık açısında ciddi katkısı olacak” dedi.

Vali Kolat ve beraberindeki heyet barajdaki incelemenin ardından Ceritmüminli köyüne geçerek burada köy muhtarı ve halk ile bir süre sohbet ederek istek ve taleplerini dinledi .
Kaynak: İHA