Sedefçi’den “İçimizdeki İrlandalılar” Sitemi

Edirne’nin CHP’li Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, su isale hattına atılan ziftli kağıtlar nedeniyle Edirne’ye çekilen suyun yüzde 50’sinin engellendiğini ve bu duruma mutlu olan bazı partililer olduğunu söyleyerek, “İçimizdeki İrlandalılar var bizim.

Sedefçi’den “İçimizdeki İrlandalılar” Sitemi
İrlandalılar genel merkezi arayıp şikayette bulunmuşlar. Kendi partili arkadaşlarım, kardeşlerim yangından mal kaçırır gibi şikayet ederek genel merkezin gözünde bizi küçük düşürmeye çalışmışlar” dedi.

Sedefçi, açtığı dava sonucu Hanefi Avcı’yı da 15 bin TL tazminat ödemeye mahkum ettirdiğini de söyledi.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Konuşmasına Edirne’de son günlerde yaşanan su sorununa değinerek başlayan Sedefçi, Süloğlu Barajı’ndaki tadilat nedeniyle 2 aydır Kayalıköy Barajı’ndan su çektiklerini ancak baraja kimliği belirsiz kişiler tarafından ziftli kağıtlar atıldığını, bu durumun da 2 gündür bazı bölgelerde su sıkıntılarına yol açtığını söyledi.

Su isale hattına atılan ziftli kağıtlar nedeniyle Edirne’ye çekilen suyun yüzde 50’sinin engellendiğini ifade eden Sedefçi, bu duruma mutlu olan bazı partililer olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Bu duruma mutlu olan CHP’liler de var içimizde. İçimizdeki İrlandalılar var bizim. İrlandalılar genel merkezi arayıp şikayette bulunmuşlar. Kendi partili arkadaşlarım, kardeşlerim yangından mal kaçırır gibi şikayet ederek genel merkezin gözünde bizi küçük düşürmeye çalışmışlar. Ben diyorum ki bilmem ne ürür kervan yürür. Onlar üremeye devam etsinler, biz doğru bildiğimizi yapmaya devam edeceğiz.”

SEDEFÇİ, AVCI ALEYHİNDE AÇTIĞI TAZMİNAT DAVASINI KAZANDI
Bir dönem Edirne Emniyet Müdürü olarak görev yapan ve şu anda da “Devrimci Karargah” soruşturması kapsamında cezaevinde yatan Hanefi Avcı ile ilgili dava hakkında da açıklamalarda bulunan Sedefçi, Avcı aleyhinde açtığı tazminat davasından 15 bin TL kazandığını söyledi.

Hanefi Avcı’yla olan ceza davasının hala devam ettiğini hatırlatan Sedefçi, “Hanefi Avcı denen emniyet müdürlüğü yapan arkadaşla iki davamız vardı. Ceza davası sürüyor, tazminat davası bitti. Tazminat davasının sonucu, Hanefi Avcı’nın insanları nasıl kötüleyip üzerine basarak yükseldiğinin somut ifadesidir. O, suç olmayan yerde suç yaratan, üreten bir adamdı. Bana bunu yaptı resmen. Bu mahkeme kararıyla da ayan bayan belli oldu. Benim rüşvet aldığımı yazan bir adamdı o aymaz adam. Sonuçta bu adam 15 bin TL’lik tazminata mahkum edildi, ceza davası hariç. Benim adalete güvenim de tam. Kimse avucunu yalamasın. Üzülürler. Aslan gibi görevimi yapacağım. O şu an nerede, ben neredeyim. Benim partililerim de benim ölümü bekleyerek bir yere gelmeyi bekliyorlarsa akıllı olsunlar, çarpılmasınlar” diye konuştu.

19 yıllık belediye başkanlığı hayatında yaptığı en büyük yanlışın Sağlık Müzesi önündeki yolu asfaltlamak olduğunu söyleyen Sedefçi, “Bu yanlış da hepimizin onur duyduğu Sağlık Müzemizin önündeki yolu asfaltlamak oldu. Duvarın temeline sular giriyordu, bunu önlemek için yağmur kanalları ve kaldırım yaptırdım. Bunu bazı insanlar beğenmedi. İyi niyetle para harcayarak tarihi eserin korunmasına çözüm üretiyoruz. Biz Anıtlar Kurulu’na yazımızı yazdık, bize 50 gün sonra cevap geldi. Biz ihaleyi yaptıktan sonra gerekli evrakları kurula gönderdik. Bu belgelere de 5ay sonra bir cevap gelerek izinsiz yapılan yapının durdurulmasını istemişler. Biz 2 ay beyefendilerin keyfini bekledik. Kurul da bu duvarın kaldırılmasına karar verdi. Ben de talimat verdim burasını kırın, eski mezbelelik haline döndürün diye. Onlar utansınlar. Oraya tabela dikip ben burayı böyle yapmıştım, bana böyle yaptırttılar diye. Neymiş tarihi duvara zarar vermişiz. Oraya en az 200 bin TL para harcamışım. O parayı da geri alacağım” dedi.

Selimiye Meydan Projesi ile ilgili son gelişmeleri de basın mensuplarıyla paylaşan Sedefçi, “Projemiz UNESCO’dan onay gördü. UNESCO bu konudaki en yetkili kurum. Bu proje şu an Anıtlar Kurulu’nda. İnşallah 6 ay sürmez görüşülmesi. Belli olmaz UNESCO kabul etti, ben kabul etmiyorum derler mi derler. Lütfen kurul, Selimiye gibi İslam aleminin şaheseri olan bir caminin meydanını düzenleme hakkını elimizden almasın. Burasını belediye olarak düzenlemeye hazırız. Bunu engellemesinler. Bu kente hep beraber sahip çıkalım” şeklinde konuştu

Sedefçi, 10 Kasım günü Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler adına mevlit okutacaklarını da belirterek, “Atatürk başta olmak üzere tüm kahramanlara şükranlarımı sunuyorum. İyi ki yaşamışlar ve Cumhuriyeti kurmuşlar. Biz de Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatmak için tüm gücümüzle mücadelemizi devam ettireceğiz” diyerek toplantıyı sonlandırdı .
Kaynak: İHA