Gediz'de İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği Yaygınlaşıyor

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, istiridye mantarı yetiştiriciliği yaygınlaşıyor.

Gediz'de İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği Yaygınlaşıyor
İlk kez ilçeye bağlı Yenikent Gölcük Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Nurettin Erdoğan (55) tarafından başlatılan istiridye mantarı yetiştiriciliği bölgedeki mantar üreticilerinin yüzünü güldürecek. Evinin bitişiğindeki bahçesinde 100'er metrekarelik 3 adet serada başlattığı çalışmaları anlatan Kooperatif Başkanı Nurettin Erdoğan, her üç ayda bin 800 adet kompost ile yılda yaklaşık 30 ton mantar üretmeyi hedeflediğini söyledi.

Gediz çevresindeki yemek şirketleri, restoranlar, oteller ve lokantalardan büyük ilgi gören istiridye mantarının bölgede yaygın olarak yetiştirilmesini istediklerini belirten Erdoğan, 2012 yılı Şubat ayında kurdukları 20 üyeli Gölcük Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile bölge çiftçisine ekonomik yönden sıçrama yaptıracaklarını iddia etti.

Erdoğan, "Dar bir tarım alanına sahip olan Gölcük çiftçisi alternatif üretim yolları arayışına girmiştir. Kooperatifimiz, verimli ama dar olan bu güzel araziler üzerinde alternatif ürünler yetiştirerek ekonomik yönden kalkınma arayışına girdi. Mantar üreticiliğini bölgede geliştirme kararı aldık. Arazi yapısına uygun çeşitli üretim dallarındaki faaliyetlerimizi sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak: İHA