İskilip Belediye Başkanı Numan Sezer'den açıklama

Çorum’un İskilip Belediye Başkanı Numan Sezer, belediye olarak 2 yıldır su fiyatlarına zam yapmadıklarını söyledi.

İskilip Belediye Başkanı Numan Sezer'den açıklama
İlçeye inşa edilen yeraltı göleti ile şehir şebekesine su taşıyan hatların sağlıklı borularla şehir merkezine ulaştırılması sonucu İskilip’in 100 yıllık su ihtiyacını giderdiklerini dile getiren Sezer, suda bolluk ve bereket yaşandığını kaydetti.

2009 yılından bu yana su kaynaklarına yeni kaynaklar ilave ettiklerini dile getiren Sezer, “Yeraltı göletinin yapımından sonra gölette biriken suyu da şehir şebekesine ekledik. Şehir merkezine gelen su hattını asbesti iptal ederek sağlıklı borularla çay yatağından daha sağlıklı hatta taşıdık ve suyun şehre gelişinde oluşan kaybı önledik. Bu gün yıllardır su çıkmayan mahalle ve bölgelere içme suyumuz bollukla çıkmaktadır. Bu olumlu gelişmeler sonucu 2 yıldır su ücretlerine zam yapmadık.

Ayrıca mülkiyeti İskilip Belediyesine ait dükkan kiraları her yıl yüzde 10 artırılırken bu yıl esnafın daha rahat nefes alabilmesi adına yüzde 10’luk yıllık zam miktarını yüzde 5 sınırına çektiklerini açıklayan Sezer, “Halkımızın hayat standartlarını artırmak için yeni uygulamaları da devreye sokacağız. İskilip her şeyin en iyisine layıktır.” İfadelerini kullandı .
Kaynak: İHA