Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Nesibova Açıklaması

Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, ''Biz 70 sene Türkiye'nin hasretini yaşadık. Türkiye'nin 'T'sini bile direk kullanamadık. Şükürler olsun ki 70 yıldan sonra Türkiye kapıları açıldı'' dedi.

Nesibova, Gaziantep temasları kapsamında, Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in adının verildiği Haydar Aliyev İlkokulu'nu ziyaret etti.

Okul Müdürü Mehmet Acar'dan okul hakkında bilgi alan Nesibova'ya öğrenciler tarafından çiçek ve şeker takdim edildi.

Ziyarette, gazetecilere açıklamalarda bulunan Nesibova, Türkiye ve Azerbaycan'ın iki kardeş ülke olarak çok güzel ilişkiler yürüttüğünü söyledi.

Gaziantep Üniversite'nde okuyan Azerbaycanlı öğrenciler olduğunu ve onlara Türkiye ile ilgili bir takım açıklamalarda bulunduğunu ifade eden Nesibova, şöyle konuştu:

''Biz 70 sene Türkiye'nin hasretini yaşadık. Türkiye'nin 'T'sini bile direk kullanamadık. Şükürler olsun ki 70 yıldan sonra Türkiye kapıları açıldı. O gün bugündür biz iki kardeş cumhuriyeti olarak güzel işlere başladık. Bizim bu ilişkiler içerisinde en çok değerlendirdiğimiz ilişkiler, ben de eğitimci olduğum için eğitim ilişkileridir. Eğitim ilişkileri içerisinde kardeş cumhuriyet, kardeş cumhuriyete, canlı insan, canlı kadro yetiştirip veriyor. Bu kadroların yetiştirilmesinde emeği geçen Türkiye Cumhuriyeti'ne, yetkililere ve herkese teşekkür ediyorum.''

-''Bu okul bizim için çok önemli''

Gaziantep'in Azerbaycan'da çok sevildiğini anlatan Nesibova, kent insanının çok sıcak kanlı ve misafirperver olduğunu söyledi.

Gaziantep'te bulunan üniversiteler ve okullarla, Azerbaycan'da bulunan üniversite ve okullar arasında ne gibi ilişkiler kurabileceğini tespit etmek amacıyla kenti ziyaret ettiğini aktaran Nesibova, ''hayatını halkına adamış Ulu Önder Aliyev''in adının okula verilmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi.

Aliyev'in adını okula uygun görüp veren herkese teşekkür eden Nesibova, ''Bu okul bizim için çok önemli'' diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Nesibova, okula bilgisayar hediye etti.

Ziyarete, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fikret Atak da eşlik etti.

Muhabir: Zerin Özdilek / Sevil Çelik

Yayıncı: Erdem Gültekin
Kaynak: AA