Abd Dışişleri Bakanı Yardımcısı Vendy Sherman Kırgızistan’da

Kırgızistan’da bulunan ABD Dışişleri Bakanı Siyasi İşlerden Sorumlu Yardımcısı Vendy Sherman, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev tarafından kabul edildi.

Kırgızistan ile ABD arasındaki işbirliği konularının ele alındığı görüşmede, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, ABD’nin Kırgızistan’ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülkelerden biri olduğunu vurguladı ve iki ülke arasındaki yapıcı diyaloğa değer verdiğini bildirdi.

Vendy Sherman da, iki ülke arasındaki uzun süreli işbirliğinin olumlu sonuçlar verdiğini vurgulayarak, “Biz Kırgızistan’ın hukuk üstünlüğünün pekiştirilmesi, yargı reformu ve rüşvetle mücadelede yaptıkları çabalara değer veriyoruz” dedi.

Vendy Sherman, Kırgızistan ziyareti çerçevesinde Başbakan Cantörö Satıbaldiyev ile bir araya geldi. Görüşmede Kırgızistan ile ABD arasındaki işbirliğinin geliştiğini ve gelişmeye devam edeceğini konuşan Satıbaldiyev, Haziran 2010 yılında yaşanan çatışmalarda zarar gören bölgelerin yeniden yapılmasında yaptığı desteği için ABD Hükümetine teşekkür etti. Sherman da ABD’nin Orta Asya ülkeleri ile olan, ayrıca Kırgızistan ile olan işbirliğine önem verdiğini açıkladı.

Görüşmede, Kırgız Hükümetinin ekonomi planının ve tarım alanında Ekonomi Geliştirme Fonu tarafından desteklenen projelerin uygulanması konularının ele alındığı da belirtildi .
Kaynak: İHA