Bakan Şahin'den Toki Konutları Kurasında İsmi Çıkmayanlara Ev Sözü

Diyarbakır'da TOKİ çekilişine katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kurada ismi çıkmayan vatandaşların üzülmemesini istedi.

İsmi çıkmayan vatandaşların da ev sahibi olacağını ifade eden Şahin, "Bakanlığa talimat vereceğim, bütün kardeşlerimize konut yapılacaktır." dedi.

Bakan Fatma Şahin, Toplu Konut İdaresi(TOKİ)’nin Diyarbakır’da yaptığı 768 konutun çekiliş törenine katılmak üzere şehre geldi. Dicle Üniversitesi Kapalı Spor Salonu’na gelen Şahin, konuşmasına Cahit Sıtkı Tarancı’nın ‘Memleket isterim’ şiirini okuyarak başladı.

Diyarbakır’ın medeniyetlere başkentlik yaptığını dile getiren Şahin, Diyarbakır Surlarında kocaman bir kalp olduğunu belirterek, “Surda koca bir kalp var. Diyarbakır tohumunda kalp var. Sevgi, şefkat ve merhamet var.” şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakırlılara selam gönderdiğini ifade eden Şahin, “Üzerimdeki selamı sizlere getirdim.” dedi.

AK Parti iktidarı olarak yola çıkarken ‘hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ sözü ile yola çıktıklarını dile getiren Şahin, “Önce insan dedik. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ Şeyh Edebali’nin felsefesini kuruluş felsefesi olarak kabul ettik. Yola başladık.” ifadelerini kullandı.
Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Önce insan’ diye çıktığımız yolda dini, mezhebi, inancı ne olursa olsun eşrefi mahlukat olan insanın yaşam, barınma, eğitim, sağlık, istihdam hakkını bulmamız ve onların yaşam kalitesini yükseltmemiz gerektiğini düşündük. Yasakları kaldırmamız gerektiğine karar verdik. Geldiğimiz günden beri yasakları kaldırmak için elimizden geleni yaptık. Ana dilde savunma hakkını, kamu hizmetlerini kendi dilinde alabileceği bir noktaya getirdik. Kürtçenin seçmeli ders olacağı noktaya getirdik.”Vatandaşların barınma hakkını elde edebilmesi için de ellerinden gelen gayreti göstermeye çalıştıklarını kaydeden Bakan Şahin, halkı ev sahibi yapmaya çalıştıklarını dile getirdi. Bakan Şahin, kurada ismi çıkmayan vatandaşların üzülmemesi gerektiğini, onlara da konut yapılacağı müjdesini verdi. Bakanlığa konu ile ilgili talimat vereceğini belirten Şahin, “Bugün bu kurada çıkmayan kardeşlerimizin kaybı bizim kaybımızdır. Bakanlığa talimat vereceğim, çıkmayan bütün kardeşlerimize konut yapılacaktır. Başbakan'ın bize verdiği talimat var. Bu talimatı yapmak boynumuzun borcu. Biz 40 bin toplu konutu projelendirdik, 2023’e 100 bin konut olacak. Ama Diyarbakırlı kardeşimin barınma, sosyal konutla ilgili talebi daha fazlaysa pozitif ayrımcılık yapacağız. Buraya daha fazla konut yapacağız.” dedi.

10 yıldan bu yana çeşitli adımların atıldığını söyleyen Şahin, artık her doğan çocuğun sigortalı olarak hayata gözlerini açtığını dile getirdi. Bakan Şahin, her çocuğun 18 yaşına kadar sağlık hakkından bedava yararlandığını ifade etti.

Diyarbakırlılar'dan teröre destek vermemesini isteyen Şahin, şöyle konuştu: “Devlet millet kaynaşması olmalı. Biz sizin için var olacağız. Siz arkamızda var olduğunuz sürece, siz yanımızda olduğunuz sürece biz sizin hizmetkarınız olmaya devam edeceğiz. Sizden bir kardeşiniz olarak tek istediğim şey, gözyaşından kandan nemalananlara fırsat vermeyin. Onlarla mesafeyi açın. Onlardan uzaklaşın. Sizin yaşayan, sizin için zamanını ayıran, feda eden bu ekibin arkasında sıkı sıkıya durun.” Şahin, halkın arkalarında durmaları durumunda Türkiye için ne gerekiyorsa onları yapacaklarını söyleyerek, “Biz hiç kimsenin kaybolmasına izin vermeyiz çünkü biz büyük bir aileyiz.” sözlerini kaydetti.

Fatma Şahin, konuşmanın ardından isimlerin yazılı olduğu kavanozlardan çekiliş yaparak, ev sahibi olan talihlileri açıkladı.