Akhisar Cemevi’nden Geleneksel Aşure Hayrı

Akhisar Aleviler Kültür ve Dayanışma Derneği Cem Evi, Muharrem ayı nedeni ile geleneksel aşure hayrı yaptı.

Akhisar Cemevi’nden Geleneksel Aşure Hayrı
Aşure hayrı etkinliğine Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcısı Latif Çakmak, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Ali Erdayıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı İ. Hakkı Şenyiğit, CHP İlçe Başkanı Vehbi Bakırlıoğlu'nun yanı sıra çok sayıda davetli ve alevi vatandaşlar katıldı.

Aş duası ile başlayan Aşure dağıtımının ardından, Akhisar Aleviler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hakkı Çamkıran bir konuşma yaptı. Çamkıran, “Alevi şekilciliğe takılıp kalmayı değil, özü benimser. Önemli olan Hüseyin'in, Kerbela şehitlerinin çektikleri acıyı ve zorlukları beyninde, kalbinde ve gönlünde yaşamaktır. Onlar gibi düşünüp, onlar gibi yaşayıp, onlar gibi inanmaktır. Zalime karşı çıkıp, mazlumdan yana olmaktır. Yarın onların huzuruna alnı açık çıkmaktır. Bu ay, Ehl-i Beyt Aşıkları olan Alevilerin önemli bir ayıdır. Biz de görevlerimizin hakkını vererek yerine getirmeliyiz" şeklinde konuştu.

Çamkıran, "Aşure kurtuluşu, acıyı paylaşmak için yapılan bir aştır. Hepinize bu önemli günümüzde yanımızda olduğunuz için teşekkür ediyorum, hizmetlerinizin ve dualarınız kabul olmasını diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA