Kuşadası Limanı'na Sezonun Son Dev Yolcu Gemisi Geldi

Türkiye'nin en önemli kruvaziyer limanlarından Aydın'ın Kuşadası ilçesine, 2012 turizm sezonunun son dev yolcu gemisi geldi.

Kuşadası Ege Ports Limanı'na sabah erken saatlerde yanaşan Celebrity Siulhouette isimli gemiyle çoğu Amerikalı 2 bin 994 yolcu geldi. Bir kısmı Efes ve Meryem Ana Evi'ni ziyaret ederken bir kısmı da ilçede gezerek alışveriş yaptı.Kuşadası Ege Ports Limanı Genel Müdürü Aziz Güngör, bu sezon 650 bin kruvaziyer yolcusu ve 270 bin mürettebat ağırladıklarını söyledi.

Güngör, "İşletmeyi devraldığımız tarihlerde sezonun ilk misafir gemisi nisan ayında gelir, Son gemiyi ekimde uğurlardık. Bugünse geçmişte sadece altı ay süren kruvaziyer trafiğini dokuz aya çıkardık. Martta başlayan gemi trafiği, aralık ayına kadar devam ediyor. Hedefimiz, bunu 12 aya çıkarmak. Gelecek dönemlerdeki yatırımlarımızı buna uygun planlıyoruz. Gemi yolcusu kadar mürettebatının da Kuşadası ve ülke ekonomisine büyük katkısı mevcuttur. Her ne kadar sezonun Son gemisini ağırladık diyorsak da aralık ayı içinde sürpriz bir gemi bekliyoruz." şeklinde konuştu.