Küçükçekmece’de Öğretmenler Günü Etkinliklerle Kutlandı

Atatürk’ün Millet Mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği ve 1981’den bu yana her yıl kutlanan ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ Küçükçekmece’de yapılan etkinlikler kutlandı.

Küçükçekmece’de Öğretmenler Günü Etkinliklerle Kutlandı
Küçükçekmece Belediyesi Halkalı ve Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezlerinde düzenlenen kutlama törenlerine , Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcıları Enver Şengül , Hüseyin İpek , Mustafa Kuzugüden başta olmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Nalbant , Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Taşçı ile okul müdürleri , öğretmenler ve öğrenciler katıldı .

“BELEDİYE OLARAK ÖĞRETMENLERİMİZİN YANINDAYIZ” Programda açılış konuşması yapan Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Enver Şengül , “Mustafa Kemal , ‘Öğretmenler gelecek nesil sizin eseriniz olacaktır . ’demiştir . Öğretmenlik zor ve fedakarlık bekleyen bir iştir . Bu nedenle öğretmenlerimizi hem bugün hem yarın elleri öpülesi varlıklar olarak görmek lazım . Eğer bir ülke tam bağımsız olmak istiyorsa bu eğitimle sağlanacaktır . ”dedi .

Ayrıca Şengül , Küçükçekmece Belediyesi olarak , öğretmenlere her zaman destek verdiklerini bunun Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ın belediyecilik anlayışının bir yansıması olduğunu ifade etti .

ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NDE ÖĞRETMENLERDEN SERGİ Emekli öğretmenlerin doğa ve insan yaşamına ait kareleri tuvale yansıttıkları " Öğretmenler Günü Karma Resim Sergisi " nin açılışını da Öğretmenler Günü’nde gerçekleştiren protokol üyelerine emekli öğretmenler tarafından çiçek takdim edildi . Ayrıca Küçükçekmece Belediyesi , sergi sahibi öğretmenlere , Ferzan Kitapçıoğlu Gümüştepe , Gülçin Turunç , Figen Sezgin ve Nural Akdağ’a plaket takdim etti . Serginin açılışında da konuşan Enver Şengül , “Ben 12 yıl öğretmenlik yapmış biri olarak bugün öğretmenlerin ne hissettiklerini çok iyi anlıyorum . Herkesin öğretmenler gününü kutluyorum . ”dedi .

“ÖĞRETMENLİK ÇOK KUTSAL BİR MESLEK” Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Nalbant ise katkılarından dolayı Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’a teşekkür ederek başladığı açılış konuşmasında yine öğretmenlerin önemine değindi . Nalbant , “Öğretmenlik çok kutsal bir meslek . Bunu tarihe bakarak anlayabiliyoruz . Ben Efendimiz’ den ( SAV ) örnek vermek istiyorum . Hz . Muhammed , ‘Ya alim ol , ya O’nda öğrenen ol , ya dinleyici ol , ya seven insan ol’ diyerek öğretmenlerin önemini bizlere anlatıyor . Bizlere bu 3 hali tavsiye ediyor . Dünya sıkıntılar içerisinde , Türk devleti olarak tüm bu sıkıntıları aşacak olan yine bizleriz . Birlik , beraberlik içerisinde olursak , bölük pörçük bir nesil olmadan bu günleri de aşabiliriz”dedi .

EMEKLİ ÖĞRETMENLER İLE STAJYER ÖĞRETMENLER AYNI SAHNEDE " Öğretmenler Günü Karma Resim Sergisi " nin açılışı ve kutlama programı protokol konuşmalarının ardından aday ve emekli öğretmenler de konuşmalarını gerçekleştirdi . Özellikle emekli olmuş 30 yıllık öğretmen Oya Yayla’nın konuşması katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı . Programın devamında , protokol üyeleri tarafından ilçe genelinde eğitim vermiş emekli öğretmenlere hizmet şeref belgeleri verilirken mesleğe yeni başlamış olan genç öğretmenler de yemin etti . ‘Öğretmenler Günü’ temalı resim , şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ise yine protokol üyeleri tarafından hediyeleri verildi .

Ayrıca Küçükçekmece ilçesinde 2 gün süren kutlamalar kapsamında , Küçükçekmece ilçesinde görev yapan öğretmenlerin oluşturduğu müzik topluluğu tarafından Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği konserleri , Semazen Gösterisi ve Küçükçekmece Belediyesi Halk Eğitim Merkezi öğretmen ve öğrencilerinden oluşan ‘Küçükçekmece’nin Yıldızları’ grubunun sergilediği Halk Oyunları gösterisi ile katılımcılar keyifli dakikalar geçirdi .
Kaynak: İHA