Silahı Kazara Ateş Alan Komiser Adliyeye Sevk Edildi

Uşak'ta hırsızlık zanlılarının yakalanmasını engellemek amacıyla polise mukavemette bulunan 2 kişi ile hırsızlık zanlılardan biri ve olaylar sırasında silahı kazara ateş alan komiser adliyeye sevk edildi.

Uşak'ta dün gözaltına alınan hırsızlık zanlısı E.G. ile polise mukavemette bulunan G.G. ve M.S. ile Hırsızlık Büro Amirliği'nde görevli komiser H.G, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sabah saatlerinde Uşak Adliyesi'ne gönderildi.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan E.G, G.G. ve M.S'nin ''gasp, darp, adam yaralama, görevli memura mukavemet, taksirle ölüme sebebiyet verme suçlarından'', komiser H.G'nin ise ''ölüme sebebiyet vermek'' iddiasıyla adliyeye sevk edildiği öğrenildi.

Bu arada, dünkü olayda polisin tabancasından çıkan kurşunla yaşamını yitiren Kenan Kapısız'ın cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi.

Uşak'ta Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 1. Çam Sokak'ta 34 TD 0934 plakalı bir kamyonetin kasasında çalıntı mallar olduğunu tespit edilmiş, olay yerine giden polis ekipleri, zanlıların yakalanmasını engellemek isteyen bir grubun mukavemetiyle karşılaşmıştı.

Olaylar sırasında gruptaki bazı kişiler komiser H.G'nin silahını almak istemiş, tabancanın kazara ateş alması sonucu yaralanan Kenan Kapsız kaldırıldığı hastanede ölmüştü.

Muhabir: Soner Kılınç / Ufuk Kırabalı

Yayıncı: A. Fatih Tekcan
Kaynak: AA