‘Öğrenen ve Geleceğe Yön Veren Öğretmen’ Konferansı

Adıyaman Üniversitesi’nde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ‘Öğrenen ve Geleceğe Yön Veren Öğretmen’ başlıklı bir konferans verildi.

Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Güneş, vereceği konferans öncesi Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’ye nezaket ziyaretinde bulundu. Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette, Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Prof. Dr. Firdevs Güneş’e konferans vereceği için teşekkür ederek, hediye takdim etti

Vehbi Koç Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Pinarbaşi, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahattin Arıbaş, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Servet Ekmekçi, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Firdevs Güneş konferansında, öğretmen, eğitimin geleceği, öğretmen eğitimi, öğretmen yetiştirme, Türkiye’de eğitim durumu, öğrenen öğretmen, eğitimdeki gelişmeler, yeni eğitim programları, MEB yeni eğitim programları, beyin araştırmaları ile ilgili açıklayıcı bilgiler verdi.

Prof. Dr. Firdevs Güneş, günümüzde bilgiyle ilişkilerin ve bilgi tüketiminin değiştiğini, böylece zihin yükünün arttığını; okuma kültürünün değişmesiyle zihin yönetiminin de değiştiğini vurgulayarak, “Ülkemizde bilim ve teknolojik gelişmeler hızla ilerlemeye devam edecektir. Öğrencilerin nitelikleri giderek artacaktır. Eğitimde sürekli yeni yaklaşım ve yöntemler ortaya çıkacaktır. Bu gelişmelere uyum sağlamanın yolu öğrenen ve geleceğe yön veren öğretmen olmaktır. Ülkemizin geleceğine yön verecek, dil ve zihinsel becerileri gelişmiş, düşünen, anlayan, sorgulayan ve sorun çözen bireyler yetiştirmek amacıyla köklü yenilikler yapıldı. Eğitimde öğrenci merkezli eğitim ve yapılandırıcı yaklaşıma geçilerek, eğitim programları yenilendi. Bologna süreci ile üniversitelerde çalışmalar yapılıyor. Dileğimiz daha nitelikli öğretmenlerin yetiştirilmesidir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA