Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özcan Açıklaması

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Bilecik'te eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerle bir araya geldi.

Prof. Dr. Özcan, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi yerleşkesindeki programda, gerekli bilgiyi ve donanımı kazandırmaya gayret edeceklerini belirterek, iyi bir insan olarak bulundukları coğrafyada insanlığı, huzur içerisinde ve kardeşlik içinde yaşatabilmek için değerleri paylaşacaklarını söyledi.

Görevlerinin huzur ve kardeşliği birlikte hayata geçirmek olduğunu ifade eden Prof. Dr. Özcan, şöyle konuştu:

''Bu tek taraflı iradeyle olmaz, sizinde bu konularda bize katkı sağlamanız. Taleplerinizi, beklentilerinizi, ihtiyaçlarınızı, bize yerinde ve zamanında bildirmenizi bekliyoruz. Hiçbirinizi ayırmıyoruz. Hepiniz bizim ailemizin birer ferdisiniz. Önce insanlıkta sonra birlikte hepimiz bir bedenin uzuvları gibiyiz. Canınız sıkıldığında başınızı bir omuza dayamak istediğinizde ya da bir nefes aradığınızda üniversite de çalışan herkese gönül rahatlığıyla müracaat edebilirsiniz. Bizi bir büyüğünüz, ağabeyiniz ve kardeşiniz olarak görürseniz, bizim kapımız size her zaman açık. Ama sizlerde buraya hangi şartlarda geldiğinizi ve ne amaçla geldiğinizi hiç unutmayın. Ülkeleriniz ve insanlarınız sizden büyük hizmetler bekliyor. Hiçbirimiz, çok zengin olmak zorunda değiliz. Ama hepimiz, iyi insan olmak zorundayız. Öğrendiğiniz bilgi ve beceriyi insanlığın hayrına kullanın.''

-''Bizlere birer emanetsiniz''-

Yurt dışından ailelerin fedakarlık yaparak gönderdiğini belirten Prof. Dr. Özcan, çağın gerektirdiği bilgi ve ehliyeti kazanıp kendi insanlarına ve bütün insanlığa katkıda bulunmalarını ve hizmet vermelerini istedi.

En büyük amaçlarının çok para kazanmak olmaması tavsiyesinde bulunan Prof. Dr. Özcan, sözlerini şöyle tamamladı:

''Bu sizi yanıltır. Hiçbirimiz, çok zengin olmak zorunda değiliz. Ama hepimiz, iyi insan olmak zorundayız. İyi insan olmak önce dürüstlükten sonra çalışkanlıktan geçer ve arkasından da güvenilir olmak. Burada bulunduğunuz süre içerisinde bu toprakların dünyaya kazandırdığı değerleri tanımaya çalışın. Sizler bize emanetsiniz. Emaneti önce tutmak gibi bir sorumluluğumuz var.''

Öğrencilerin isteklerini ve sorunlarını dinleyen Prof. Dr. Özcan, sorunların çözümü noktasında gerekli çalışmaların yapılması konusunda talimat verdi.

Bilecik'te, Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Gine, Irak, İran, Kırgızistan, Kosova, Somali, Suriye, Türkmenistan ve Yunanistan olmak üzere 69 öğrencinin eğitim gördüğü bildirildi.

Muhabir: Muhsin Arslan

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA