Ak Partili Kayatürk’ten Öğretmenler Günü Mesajı

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Kayatürk, yayınladığı mesajında, artan nüfusumuz içindeki genç ve çocuk sayısının fazlalığının eğitimin kalitesi ve önemini de her geçen gün daha fazla arttırdığını söyledi.

Kayatürk, “Aydınlanma yolculuğumuzun ilk kahramanları, hatıraları hayatlarımızda ömür boyunca tebessümle yer tutan, yeri geldiğinde şefkatli bir ana gibi sarıp sarmalayan, yeri geldiğinde bir baba gibi koruyup kollayan sizlerin öğretmenler gününü en içten duygularımla kutlarım. Çocukluk ve gençlik yıllarımızın yol göstericileri, örnek aldığımız kişilikleri olan sizlerin, aydınlattığınız nesillerle bölgemizin ve ülkemizin gelişmesine çok büyük katkılarınız olmakta. Artan nüfusumuz içindeki genç ve çocuk sayısının fazlalığı, eğitimin kalitesi ve önemini de her geçen gün daha fazla arttırmaktadır.

Sayın Başbakanımızın önderliğinde AK Parti iktidarları döneminde en büyük kaynak aktarımının eğitim alanında olduğunu ifade etmek isterim. Eğitim ve öğretimle ilgili sorunları çözmek, eğitim kalitesini arttırmak, siz değerli öğretmenlerin bölgemizdeki eğitim iyileştirmelerine dair taleplerini ve önerilerini hayata geçirmek için önemli bir çaba harcadığımızı da belirtmek isterim. İlim, irfan yuvası olan okullarımızın, içinde öğrencilerin ve meslektaşlarınızın olmasına dahi aldırış edilmeden hedef alındığı, çocuklarınız gibi gördüğünüz öğrencilerinizle beraber sıcak bir yuva gibi gördüğünüz sınıflarınızın acımasızca ateşe verilebildiği, kınadığımız, lanetlediğimiz olaylara karşın eğitime ve önemine inanmış siz değerli öğretmenlerin varlığı ve kararlılığı karşısında hiçbir gücün duramayacağının bilinmesini isteriz. Biliyoruz ki okul yakmak bu çağda yeri olmayan evrensellik karşıtı bir eylem olduğu kadar Yüce Allah’ın Kur’an-ı Kerimle beraber gönderdiği ilk emri olan ‘ikra’ ya karşı da anlamsız ve amaçsız bir mücadeledir. Bu anlamlı gün aracılığıyla İsrail’in Filistin’de uyguladığı zulüm ve Suriye’de ise Esed diktatörlüğü altında öğrencilerinden ve okullarından ayrı düşen öğretmenlerin bir an önce mesleklerini huzurla icra edebilecekleri aydınlık günlerin gelmesini umut ediyorum. İnsanlık tarihinde birer utanç vesikası olarak yer alacak olan bu zalim devletleri ve diktatörleri, okul çağındaki çocukları içinde bıraktıkları çatışma ortamı ve kutsal olarak değerlendirdiğim eğitim hakkı gaspı nedeniyle de bir kez daha kınıyorum, lanetliyorum. Değerli öğretmenler, biliyoruz ki yaşanan depremlerden sonra kısa bir süre zor koşullarda görev yaptınız. Çocuklarımızın eğitiminin aksamaması için çaba harcayan, bu kutsal görevin sadece modern binalarda değil afetler sonrasında çadırlarda, konteynırlarda ifa ederek dünyaya örnek olan, ne olursa olsun eğitim ve öğretimin durmaması konusunda güçlü bir irade sergileyen sizlere ve idarecilerimize Öğretmenler Günü vesilesiyle cani gönülden teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA