İzü Öğrencilerine Sosyal Sorumluluk Dersi

İzmir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İzmir Üniversitesi (İZÜ) öğrencilerine “Sosyal Sorumluluk Projeleri ve Topluma Hizmet Uygulamaları” konusunda tanıtım sunumu yaptı.

İzü Öğrencilerine Sosyal Sorumluluk Dersi
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Nadir Maşalacı ve Sosyal Hizmet Uzmanı Bülent Utku, İZÜ öğrencileriyle bir araya geldi. Öğrencilere, “Sosyal Sorumluluk Projeleri ve Topluma Hizmet Uygulamaları” konusunda bir tanıtım sunumu yapıldı. Özellikle çocuklar, engelliler, kadınlar ve yaşlılara hizmet veren müdürlüğün bugüne kadar yaptığı hizmetlerden örnekler aktaran Maşalacı ve Utku, gönüllülere ve üniversitelerin akademik yardımlarına büyük ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Müdürlük bünyesinde psikolog, hemşire, sosyal hizmetler uzmanı, öğretmen gibi farklı meslek gruplarının birlikte hizmet verdiklerini belirten İl Müdür Yardımcısı Maşalacı, üniversitelerde verilen sosyal sorumluluk derslerinin kendileri için büyük önem taşıdığını söyledi.

Maşalacı, öğrenciler tarafından hazırlanan projelerin gelecek yıllarda da sürdürülebilir olmasının gerekliliğine değindi.

“Bir gün herkes Sosyal Hizmetler yardımına ihtiyaç duyabilir” diyerek sözlerine başlayan Sosyal Hizmet Uzmanı Utku ise, öğrencilerin kurum ile birlikte yapabilecekleri gönüllülük çalışmaları hakkında bilgi verdi. Öğrencilerden proje hazırlamalarını isteyen Utku, “Çocuk emeğinin sömürülmesi, farkındalık yaratma, şiddet öykülerinin azaltılması, çocukların akademik başarılarının artırılması, çocuklara madde satışının engellenmesi konusunda kamuoyu yaratmak, koruyucu aile ve evlat edinme konularında kamuoyu yaratmak gibi konularda hazırlanacak projelerin yararı büyük olur” dedi.

Sunum sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan yetkililer, “Sokak çocuğundan alınan her şey, o çocuğu daha fazla sokağa bağlar” uyarısında da bulundu .
Kaynak: İHA