Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Lagumciya Hastaneye Kaldırıldı

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Zlatko Lagumciya, katıldığı televizyon programında rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı.

Bosna Hersek Federasyonu'nun resmi televizyonunun canlı yayınına katılan Lagumciya'nın, rahatsızlanmasının ardından Saraybosna Klinik Merkezi'ne kaldırıldığı belirtildi.

FTV'nin internet sitesinde yayımlanan açıklamada, Dışişleri Bakanı Zlatko Lagumciya'nın ''Dnevnik D'' adlı programda, Bosnalı Sırpların lideri Milorad Dodik ile sağladığı ve ülkedeki adalet sistemindeki bazı değişikliklere ilişkin mutabakatla ilgili soruları yanıtlarken rahatsızlandığı kaydedildi.

Açıklamada, ''Dışişleri Bakanı Zlatko Lagumciya, yayın sırasında bir bardak su talep etti. Bundan kısa süre sonra Lagumciya, stüdyodan ayrılarak dinlenme odasına geçti. Kendisi daha sonra geçirdiği rahatsızlık nedeniyle Saraybosna Klinik Merkezi'nde tedavi altına alındı'' ifadesi yer aldı.

Yayın sırasında Lagumciya'nın, FTV'nin muhabiri Antoniya Avram'ın bazı sorularını da yanıtsız bıraktığı gözlendi.

Bosna Hersek'te geçen hafta, ülkenin ilk Devlet Başkanı Aliya İzzetbegoviç'in kurduğu Demokrat Eylem Partisi'nin mensubu olan iki bakan ile bir bakan yardımcısının görevden alınmasıyla derinleşen siyasi kriz, Sosyal Demokrat Parti ile Sırp partisi SNSD arasında ülkedeki adalet sistemine ilişkin sağlanan mutabakatla yeni bir boyuta taşındı.

Bosna Hersek Savcılığı görevlilerinin devleti oluşturan otonom yapılar düzeyinde belirlenmesini öngören anlaşma, ülkedeki diğer siyasi liderler tarafından eleştirilmişti.

Muhabir: Zlatan Kapiç

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA