'çocuğu İle Kısmen Konuşuyor Olmayı İyi İletişim Zanneden Veli Yanılgıya Düşer'

Pazarcık Aksu FEM Dershanesi, öğrenci velileri için 'dershanenin eğitim hayatımızdaki yeri ve önemi' konulu seminer düzenledi.

'çocuğu İle Kısmen Konuşuyor Olmayı İyi İletişim Zanneden Veli Yanılgıya Düşer'
Pazarcık Belediyesi konferans salonunda Kahramanmaraş FEM Dershanesi rehberlik uzmanı Hasan Basri Gülmez tarafından verilen seminere yaklaşık 500 veli katıldı.

Gülmez, "Çocuğu ile kısmen konuşuyor olmayı iyi bir iletişim zanneden veliler yanılgıya düşer. Bu da büyük bir eksiklik olur. Çocuğumuzun bizimle iletişimi kendini doğru ve rahatça ifade edebilmesi ve konuşuyor olmasıdır. Bazen anne babalar tek taraflı konuşuyorlar ve zannediyorlar ki iletişim halindeyiz. Ama bu iletişim değildir." dedi.

Eğitimin çok uzun ve sabırla takip edilmesi gereken bir süreç olduğunun altını çizen Gülmez, başarının bir günlük çalışmanın ürünü olmayacağını, ilgi sevgi ve takipin çok önemli olduğunu ifade etti.

Aksu FEM Dershanesi Müdürü Hasan Çelik ise velilerin öğrencilerini iyi takip etmesi için dershane ve öğretmelerle sürekli iletişim halinde olmaları gerektiğini vurguladı. Çelik, "Kimse 'dershane kapanacak' söylemlerine itibar etmesin. Dershane kapansa da öğrenci matematiği öğrenecek kapanmasa da öğrenecek. Sizin işiniz hedefe kilitlenmeniz, bizim işimiz de öğrenci ve velilere yardımcı olarak öğrenciyi hayata hazırlamak." diye konuştu.

Gülmez, dershanelerin kalkması durumunda alınan özel derslerin maliyetinin 10 binlere kadar çıkacağını vurguladı.