Milletvekili Şahin, Basın İlan Kurumu Şube Müdürlüğü'nü Ziyaret Etti

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Basın İlan Kurumu Malatya Şube Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Şube müdürü Erdem Kaplan'ın makamındaki ziyarette konuşan Şahin, basının icraatların ve hizmetlerin halka anlatılması bakımından en önemli unsurlardan biri olduğunu belirtti.

Şahin, Malatya'da faaliyet gösteren hem görsel hem de yazılı basının tümüne aynı mesafede olduklarını, gelen tüm davetlere de aynı oranda cevap vermeye çalıştıklarını söyledi.

Basının devletle irtibatını oluşturması bakımından Malatya'da Basın İlan Kurumu'nun açılmasını memnuniyetle karşıladıklarını dile getiren Şahin, basın sektöründe rekabet ortamının sağlanmasının önemine işaret ederek, rekabet ortamının oluşmasının kentin gelişmesi açısından önemli olduğunu vurguladı.

Erdem Kaplan ise çalışmaları hakkında Şahin'e bilgi verdi. Malatya'da 13 yerel gazetenin 12'sinin ilan alabildiğini, bir basın kuruluşunun da gerekli süreyi doldurmak üzere olduğunu anlatan Kaplan, yerel gazete sayısının çokluğunun etkinliği düşürdüğünü söyledi.

Kurumun çalışmaları kapsamında gazetecilere faizsiz kredi verdiklerini, çeşitli sosyal haklardan yararlandırdıklarını belirten Kaplan, ayrıca eski ve zor durumda olan gazetecilere de yardımlarda bulunduklarını aktardı.

Muhabir: Tuba Karahan

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA