Övder İzmir Şube Başkanı Yüce Açıklaması

Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği İzmir Şube Başkanı Orhan Yüce, ''4+4+4 sisteminin hem öğrencileri hem velileri hem de öğretmenleri mağdur etmeye devam ettiğini'' ileri sürdü.

Öğretmenlerin başka yerlere gönderilerek sınıfların birleştirildiğini savunan Güzelbahçe'ye bağlı Çamlı köyündeki Mustafa Saadet Alanyalıoğlu İlkokulu'nun velileri, İzmir Valiliği önünde bir araya gelerek, ''4+4+4 eğitim sistemini'' protesto etti.

ÖVDER Başkanı Yüce, grup adına yaptığı açıklamada, okuldaki 7 öğretmenden 5'inin norm fazlası gösterildiğini, bu nedenle 16 Kasım'dan itibaren okuldan ayrılacaklarını ifade ederek, okulda birleşik sınıflarda eğitim yapılacağını savundu.

Yeni eğitim sistemi nedeniyle 5,5 ile 7 yaşındaki çocukların aynı sınıfta eğitim görmesi durumunu ortaya çıktığını iddia eden Yüce, okuldaki anasınıfının da kapatılacağını ileri sürdü.

Yüce, ''4+4+4 eğitim sisteminin'' altyaspısı hazırlanmadan uygulanmaya konulduğunu öne sürerek, ''4+4+4 sistemi hem öğrencileri, hem velileri, hem de öğretmenleri mağdur etmeye devam ediyor. Okullar açılalı iki ay oldu ama hala Bakanlığın düzenlemeleri bitmedi. Valiliğe ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne çağrı yapıyoruz, çocuklarımız sınıflara ve öğretmenlere alışmışken yeniden sorunlar yaşansın istemiyoruz. Bu uygulama hiç olmazsa bu yıl durdurulsun'' ifadelerini kullandı.

Orhan Yüce, Çamlı köyündeki Mustafa Saadet Alanyalıoğlu İlkokulu'na yönelik kararın geri çekilmesi için topladıkları imzaları valiliğe teslim edeceklerini bildirdi.

Muhabir: Halil Şahin

Yayıncı: Ufuk Kırabalı
Kaynak: AA