Elazığ Belediyesi Serada Yetiştirdiği Çiçeklerle Caddeleri Süslüyor

Elazığ Belediyesi tarafından şehrin farklı cadde, bulvar ve kavşaklarını süsleyen bitkiler toplumun geneli tarafından büyük beğeni toplarken, belediyeye ait toplam 10 serada dört mevsim için farklı çalışmalar yapıldığı belirtildi.

Elazığ Belediyesi Serada Yetiştirdiği Çiçeklerle Caddeleri Süslüyor
Yaz ve kış aylarının yanı sıra, ilkbahar ve Sonbahar mevsimine uygun olarak yetiştirilen süs bitkileri Elazığ Belediyesi'ne ait Doğukent Mahallesi'ndeki seralarda toplamda 70 bin metrekarelik alan içerisinde yetiştirilirken, burada modern teknoloji ile hizmet verildiği bildirildi.

10 serada süs bitkileri ile çeşitli türden bitkiler ve ağaçlar yetiştirilirken, bunlar belirli dönemler halinde şehrin muhtelif yerlerine dikiliyor. Yine cadde, bulvar ve kavşaklarını süsleyen bitkilerin fazla yetişmesi halinde de vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtım yapılıyor

Elazığ Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde toplam 30 bin meterekarelik alana sahip olan yeni üretim vadilerinde 10 sera bulunduğunu belirten Belediye Başkanı Mehmet Süleyman Selmanoğlu, yaptıkları çalışmalarla bölgeye örnek olduklarını söyledi.

Başkan Selmanoğlu, “Bu seralarımızda yetiştirilen süs bitkisi ve mevsimlik çiçekler şehrimizin dört bir köşesini süslemekte ve aziz şehrin güzelliğine ayrı bir renk katmaktadır. Bu alanda çok büyük başarılara imza attığımızı yakın bir zamanda yolu Elazığ’dan geçen herkes gördü ve takdir etti. Yaptığımız çalışmaların ilerleyen dönemlerde çevre iller tarafından da örnek alınması ve uygulanması bizleri Son derece mutlu ediyor” dedi.

Elazığ Belediyesi'ni bu seralar sayesinde büyük bir maddi külfetten kurtardıklarını ve artık hiçbir şekilde çiçek grubunu dışarıdan almadıklarını ifade eden Elazığ Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Yalçın Taşgın, yılın dört mevsimde üretim yaptıklarını ve yine bu alan içerisinde üç depo ile bir hangarın yer aldığını belirterek malzemelerini burada güvenli bir şekilde muhafaza ettiklerini söyledi.

Kaynak: İHA