Bakan Yardımcısı Baş, Bartın’da Bakanlığa Ait Olan Çalışmaları İnceledi

Ulaştırma Bakanı Yardımcısı Yahya Baş, Bartın-Amasra arasındaki yapımı devam etmekte olan tünel inşaatında incelemeler yaparak görevlilerden bilgi aldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, Amasra'ya ulaşımı 6,5 kilometre az yol katederek sağlayacak tünel inşaatında incelemelerde bulundu. Ulaştırma Bakan Yardımcısı Baş, “Dün Zonguldak'ta bugün de Bartın'da bakanlığımıza ait olan yapılmakta olan çalışmaları denetlemek ve bunları görmek, incelemek üzere buradayız. Burada yapılan tüneli sizlerle beraber arkadaşlarımızla gördük. Tünelde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldık. YılSonu itibariyle delme işlemlerimiz bitecek. Yeni yılda da artık yolun yapım çalışmaları başlayacaktır. Kısa bir süre Sonra inşallah Amasra'ya 6,5 kilometre az yol kat ederek ulaşmış olacağız. Bu vesileyle ben burada çalışan bütün arkadaşlarımıza Allah güç kuvvet versin diyorum, onlara başarılar diliyorum. Çakraz'da ki tünel çalışmaları buraya göre çok daha büyük bir çalışmadır. Çift tünel bölünmüş yolun bağlantı kısımları yapılacak. Şu anda orda da güzel bir çalışma devam ediyor. Ancak onun zamanı biraz daha uzun sürecektir. Çünkü bir tünel değil orada birkaç tane daha tünel yapılacak. Gerçekten bu Son dönemlerde yapmış olduğumuz bölünmüş yol projelerinin güzel bir örneği olacak. Üstelik bu bölgede belki de hayal edilemeyecek şeylerdi bunlar. Ama kısa sürede insanların hayalininde üstünde gerçeklere kavuşmuş olacak” dedi.

Ardından Bartın Valisi Bülent Savur'u makamında ziyaret etti. Bartın Valisi Bülent Savur, Bakan Yardımcı Yahya Baş'a içinde Türk bayrağı olan çerçeve hediye etti .
Kaynak: İHA