Yenimahalle'de Güvenli Asansör Semineri

Yenimahalle Belediyesi ve Türk Mimarlar Mühendisler Odası Birliği'nin (TMMOB) Batıkent Kültür ve Ticaret Merkezi'nde düzenlediği “Güvenli Asansör” seminerine apartman yöneticileri ve apartman sakinleri katıldı.

Yenimahalle'de Güvenli Asansör Semineri
2008 yılının Kasım ayında yürürlüğe giren kanun ile asansör bakımlarının zorunlu hale getirilmesinin ardından Yenimahalle Belediyesi, TMMOB ile anlaşmıştı. Özel şirketlerdeki bakım ücretlerinin konutlarda 250 lira, iş yerlerinde ise 450 lira olması üzerine TMMOB, Yenimahalle sınırları içerisinde kalan yapılardaki asansörlerin bakımlarını konutlarda 130 lira, iş yerlerinde ise 320 lira olarak belirleyerek bakım ve onarımda teşvik yoluna gitmişti.

Batıkent Kültür ve Ticaret Merkezi'nde düzenlenen toplantıda vatandaşların şikayetleri masaya yatırıldı. Bakım ve onarım çalışmalarının düzenli olarak yaptırılması gerektiğinin hatırlatıldığı toplantıda, onarım ve denetimleri yapılmayan asansörlerde meydana gelen ölümlü kazalar hatırlatıldı. TMMOB yetkilileri, denetimden geçirilen asansörlere yeşil etiket, bakımı yaptırılmayan asansörlere ise kırmızı etiketin yapıştırılması gerektiğini anlattı

Kaynak: İHA