G3 Forumu Geleceğin Gücü Girişimciler Tarafından Açılacak

Gençleri girişimciliğe teşvik etmek amacıyla dünyada 123 ülkede kutlanan Global Girişimcilik Haftası kapsamında 15 Kasım’da Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde g3 Forumu gerçekleştirilecek.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Gate Türkiye ev sahipliğinde Vodafone ana desteğinde düzenlenecek foruma ilişkin olarak TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, TOBB Genç Girişimciler Üst Kurul Üyesi Gülden Yılmaz, TOBB Girişim Sermayesi Sektör Meclisi Başkanı Göktekin Dinçerler, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray ve Gate Türkiye Kurucu Başkanı Selçuk Kiper’in katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, TOBB Genç Girişimciler Kurulu’nun girişimcilik kültürünün gençler arasında gelişmesine öncülük etmek üzere kurulduğunu hatırlatarak, “Hükümetimizin belirlediği 2023 vizyonu doğrultusunda ülkemizin ulaşması gereken en önemli hedeflerden biri dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmak. Bu hedefe ulaşmamız için ülkemizdeki girişimcilik farkındalığının ve girişimci sayısının artırılması gerekiyor. Biz, TOBB Genç Girişimciler ve Kadın Girişimciler Kurulları olarak 2009 yılından bu yana 80 ildeki 10 bin 500 üyemiz ve 39 üst kurul üyemizle birlikte Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminin sağlıklı bir şekilde gelişmesi adına eğitim-kültür, Ar-Ge-inovasyon, mevzuat, finansman ayaklarında pek çok sistemli çalışmalar yürüttük. Eğitim-kültür kapsamında 3 yılda 65 ilimizi ziyaret ettik, 50’den fazla üniversitede 20 bin öğrenci ve 50 bin kadın ve genç girişimci adayı ile buluştuk. Geçen seneden beri Global Girişimcilik Haftası kapsamında üniversitelerin girişimcilik kulüpleri ile sistemli bir şekilde bir araya gelmekteyiz ve yine bu oluşum kapsamında haftanın amiral gemisi olan g3 Forumu’nu düzenliyoruz. Bunların yanı sıra finansmana erişim konusunda da çok önemli iki projeyi gündeme getirdiğimizi ifade etmek isterim. Bunlardan biri, erken aşama girişim sermayesi endüstrisine katkıda bulunacak olan ‘Fonların Fonu’, diğeri ise melek yatırımcılığı geliştirecek olan ‘Bireysel Katılım Sermayesi’. Aynı zamanda girişimcilik konusunda çalışan tüm kurumların ortak bir platformda buluşmasına olanak sağlayan Girişimcilik Konseyi’nin oluşturulmasına ön ayak olduk. Hükümetimizin hazırlamış olduğu 10. Kalkınma Planı için oluşturulan Girişimciliğin Geliştirilmesi Özel İhtisas Komisyonu’nda da çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Tüm bu sistemli çalışmalarla girişimcilik ruhunun ateşlenmesine ön ayak olmaktan dolayı gururluyuz. g3 Forumu’na vermiş oldukları destekten dolayı Vodafone ve Huawei’ye teşekkür ederiz” dedi

Bu yıl ülkemizde Global Girişimcilik Haftası etkinlikleri kapsamında ikinci kez düzenlenecek forumun ana sponsorluğunu gerçekleştiren Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray ise, "Bugün Türkiye'nin gelişmiş ülkelerle arasındaki kalkınmışlık farkını kapatılabilmesi, küresel rekabet gücünü geliştirmesi için girişimcilik ekosistemi şüphesiz en önemli odak noktalarından birini oluşturuyor. İyi bir fikrin, bir ülkenin sosyal ve ekonomik değerlerine katkı sağlayacak girişime dönüştürecek mekanizmaların desteğine ihtiyaç duyulmaktadır" diye konuştu.

Timuray, sözlerine şöyle devam etti: "Bugün girişimciliğin küresel istatistiklerine baktığımızda en önemli sorun kadın ve genç girişimci sayısının yeterli seviyede olmadığını görüyor, burada bütün potansiyellerden yararlanılması; gençlerin, kadınların ve engellilerin de bu sürece katılmasının önemine inanıyoruz. Bu bilinçle dünyanın önde gelen mobil iletişim şirketlerinden biri olarak dünyada aynı tarihlerde 123 ülkede kutlanan Global Girişimcilik Haftası kapsamında gerçekleşen Geleceğin Gücü Girişimciler Forumu'nun partnerlerinden biri olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Son yıllardaki başarılı ekonomik büyüme performansıyla tüm dünyanın dikkatini çeken Türkiye'nin girişimcilik alanında hızla gelişeceğine yürekten inanıyoruz. Günümüz mobil iletişim teknolojilerinin sunduğu olanaklar girişimcilerin başarılı olmaları için yepyeni fiısatlar ve ufuklar sunuyor. Vodafone Türkiye ülkemizin girişimcilerini desteklemeye devam edecektir. Gençleri yenilikçilik potansiyellerini keşfetmeye ve girişimciliği bir kariyer seçeneği olarak değerlendirmeye teşvik eden bu önemli etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan başta TOBB olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarına, üniversitelere ve diğer program ortaklarına teşekkürlerimi sunuyorum.” KEPENKLERİ GİRİŞİMCİ GENÇLER AÇACAK, GİRİŞİMCİLİĞİN BEYİN TAKIMI SAHNEDE OLACAK Forumun ev sahiplerinden Gate Türkiye’nin Kurucu Başkanı Selçuk Kiper de, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’nin her bölgesinden binin üzerinde konuğu ağırlaması beklenen g3 Forumu’nun açılışının sabah saatlerinde bizzat konuklar tarafından gerçekleştirileceğini belirtti.

Kiper, öğleden sonra yer alacak resmi törende TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray ve önde gelen girişimcilerin yer alacağını ifade etti.

g3 Forumu’nun ana konuşmacısının Hüsnü Özyeğin olacağını söyleyen Kiper, g3 Forumu hakkında şu bilgileri paylaştı: “2011 yılında ilkini düzenlediğimiz forumda yüzde 41’i kadın, yüzde 59’u erkek olmak üzere bin 500 civarında katılımcıyı ağırladık. Bu katılımcılara yaptığımız ankette katılımcıların yüzde 28’inin panel konularını önemsedikleri için, yüzde 62’sinin ise networking amacıyla geldiği bilgisine ulaştık. Buradan hareketle geçen seneki yoğun ilgi üzerine forumun markalaşması yönünde adımlar attık. Bu yılki etkinlik içeriğimiz, girişimcilerin daha çok fayda sağlayabilmesi üzerine kurgulandı. Paneller yerini üç ayrı bölüme bıraktı. Bunlar learn, engage ve simulate; yani öğren, katıl ve canlandır. Danışma kurulumuzun belirlediği finans, hukuk, pazarlama, insan kaynakları, fikrin yatırımcıya sunumu, teşvik ve hibeler, mobil teknolojiler-inovasyon ve sosyal girişimcilik olmak üzere 8 konunun uzmanları 10’ar kişilik masalarda girişimcilere bu konuları anlatacaklar ve onların sorularını cevaplayacaklar. Bu format sayesinde girişimciler her türlü sorularına yanıt bulmanın yanı sıra networking imkanı da bulacaklar. Öğleden sonraki bölümde ise açılış konuşmalarının ardından iki panelimiz olacak. Bunlardan biri Erol Aksoy, Ali Sabancı ve Alphan Manas’ın katılımı ile ‘Başarısızlık Paneli’. ‘Firechat/Çapraz Ateş Paneli’nde ise Hüsnü Özyeğin, Ali Sabancı ve Serpil Timuray’ın yöneltecekleri soruları yanıtlayacak. Bu panellerle eşzamanlı olarak etkinlikte yatırımcı arayan projelerin Türkiye’nin önde gelen yatırımcıları ile buluşacakları bir seans yer alacak.”
Kaynak: İHA