Dağtekke Köyü'nde Büyük Değişim

Torbalı'ya bağlı Dağtekke köyünde bir süredir sürdürülen çalışmalar nedeniyle, köy şu an şantiye alanına dönmüş durumda.

Dağtekke Köyü'nde Büyük Değişim
Muhtarlığın kendi bütçesiyle sürdürülen çalışmaların bir kısmına Torbalı Belediyesi destek veriyor. Köy meydanında dağlara yamacı olan istinat duvarları desenli doğal kayrak taşı döşeniyor. Açık alanda hizmet veren ve köy halkının kurduğu tezgâhlar için ise üzeri kapalı ahşaptan tezgahlar yapıldı. Tarımsal sulama için yıllardır mücadele veren muhtarlığın çabaları sonuç verdi. Karadere mevkiine çakılan artezyen ile tarlalara su sağlanacak.

Çevre güzelliğini sağlamak için köy meydanında bulunan ve dağlardan oluşan bölümlerin yamaçlarına 2.5 metre yüksekliğinde desenli doğal kayrak taşlar örülüyor. 20 gündür devam eden çalışmalar, doğal kayrak taş ustası Orhan İmren tarafından yürütülüyor. Bir ay daha devam edecek çalışmalar sonucunda köy meydanının görselliğinde büyük değişimler yaşanacağını kaydeden Dağtekke Muhtarı Halit Bardak, bu yatırımı muhtarlığın öz kaynaklarıyla gerçekleştirdiklerini dile getirdi. AHŞAP TEZGAHLAR GELİR KAPISI OLACAK Köy halkı tarafından şifalı su almak için köye gelenlere zeytinden Pekmeze, incirden zeytinyağına, cevizden peynirine kadar köylünün kendi doğal olarak ürettiği birçok ürünler satılıyor. Kış mevsiminde satıcıların yağmur altında kalmalarının önüne geçmek isteyen muhtarlık, dağınık ve göze hoş gelmeyen görüntülerini de ortadan kaldırmak amacıyla Torbalı Belediyesi ile ortaklaşa kapalı pazar yeri yaptı. Ahşaptan 14 adet tezgahta köylüler ürünlerini daha rahat satabilecek.

Yıllardır tarımsal sulamayı sağlamak için mücadele eden muhtarlık, nihayet konuyu çözüme kavuşturdu. Torbalı Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, artezyen ile tarlalar arasına suyu sağlayacak olan 3 bin metre boruyu temin etti. Karadere mevkine 3 yıl önce artezyen çakıldı ve 60 metre derinlikte su bulundu. Bulunan suyun, borularla tarımsal sulama yapan arazilere verileceği belirtildi. İşçiliği muhtarlığın üstlendiğini söyleyen Bardak, “3 yıldır izinlerini almak için uğraşıyorduk. Nihayet izinleri tamamladık ve çalışmaya başladık. Suyumuz borular vasıtasıyla her tarlaya çekilecek. Çalışmaları bir aya kadar tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA