5 Ayrı Dilde Hazırlanan ve Kentteki 13 Bin Noktaya Ait Koordinat Bilgisi Sunan Mobil Rehber, Turistlerin Hizmetine Sunuldu

İzmir'de, 5 ayrı dilde hazırlanan ve kentteki 13 bin noktaya ait koordinat bilgisi sunan ''Mobil Kent Rehberi'' turistlerin hizmetine sunuldu.

Ege Turizm Derneği'nce geliştirilen ''İzmir Mobil Kent Rehberi'' uygulaması, Alsancak Limanı'nda düzenlenen törenle faaliyete başladı.

İzmir Vali Yardımcısı Adem Karahasanoğlu, törende yaptığı konuşmada, kentin turizm alanında Türkiye genelinde 3'üncü sırada yer aldığını, ilin turizm pastasından hak ettiği payı almasına yönelik her türlü çalışmayı desteklediklerini söyledi.

İzmir'e gelen yabancı turistlerin hizmet almasını sağlayacak tüm çalışmaların büyük önem taşıdığına dikkati çeken Karahasanoğlu, ''İzmir Mobil Kent Rehberi uygulaması, yeni bir dönemin habercisi olacak. Bununla turistlerin olumlu hizmet almasını sağlayacağız'' dedi.

İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz ise kruvaziyerle kente gelen turistlerin doğru bilgilendirilmesi konusunda çeşitli çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.

Ege Turizm Derneği'nce geliştirilen ''İzmir Mobil Kent Rehberi'' uygulamasını takdirle karşıladıklarını ifade eden Ediz, ''İzmir'i rehber desteği olmaksızın dolaşmak isteyen turistler, mobil rehber yardımıyla kenti diledikleri şekilde gezdikten sonra limana geri dönebilecekler. Rehber, İzmir'deki tüm tarihi, turistik ve kültürel mekanların yer aldığı bilgi bankası ile donatılmış durumda'' diye konuştu.

Ege Turizm Derneği Başkanı Önder Kayın da, rehberin İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca ve Türkçe olarak hazırlandığını, 3G internet bağlantısına ve GPS destekli haritaya sahip tablet bilgisayarların turistlerle buluşacağını ifade etti.

Projenin, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Valiliği ve Başbakanlık Tanıtma Fonu tarafından desteklendiğini dile getiren Kayın, mobil rehberin olduğu tablet bilgisayarlar, Alsancak Limanı'ndan 300 avro depozito ve günlük 10 avro kira bedeli ile turistlere hizmet vereceğini kaydetti.

Muhabir: Zeynep Hoşgörür / Ramazan Ercan

Yayıncı: Şükran Yücel
Kaynak: AA