Rasmussen: 'bmgk Suriye'ye Ortak ve Güçlü Bir Mesaj Veremedi'

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Suriye'deki durum son derece karmaşık ve bu durumla ilgili biz daha ziyade Birleşmiş Milletler gibi uluslararası organizasyonların baskı uygulamasını istiyoruz" dedi.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Savunma Bakanları Zirvesi Sonrası yaptığı basın toplantısında, Suriye konusunun gündeme gelmediğini ifade ederek, NATO'nun Türkiye'yi korumak için hazır olan planlarına ilişkin sorulara cevap verdi

NATO'nun, Türkiye'yi savunmak için gerekli adımları attığını ancak bu adımların detaylarını paylaşamayacağını belirten Rasmussen, "Sizin de anlayışla karşılayacağınız üzere bu planların detayına giremem ancak bu planlar mevcut. Bu, dayanışma üzerine kurulu bir ittifak. Suriye'deki durum Son derece karmaşık ve bu durumla ilgili biz daha ziyade Birleşmiş Milletler gibi uluslararası organizasyonların baskı uygulamasını istiyoruz. Ne yazık ki BM Güvenlik Konseyi bu konuda gerekli güçlü ortak mesajı veremedi ve bu durum Suriye tarafından Son derece yanlış ve talihsiz bir sinyal olarak algılanmasına yol açtı" ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA