Jandarma, 9 Kilogram Uyuşturucu Madde İle Kaçak Sigara Ele Geçirdi

Ankara İl Jandarma Komutanlığı'nca yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda, Kazan Otoban Akıncı Gişeleri'nde ve Ankara-Samsun D–200 kara yolu üzerinde kontrol başlatıldı.Durdurulan otobüslerde yapılan aramalarda 9 kilogram 486 gram uyuşturucu madde ile 390 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Ankara İl Jandarma Komutanlığı'nca haksız ve kolay kazanç sağlamaya çalışan bazı şahısların Doğu illerinden, İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlere uyuşturucu madde getirmenin yollarını aradıkları bilgisine ulaşıldı. Bunun üzerine KOM Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü, Mamak, Kazan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Asayiş Şube Müdürlüğü Narkotik Köpek Timi unsurları, adli makamlardan alınan arama kararına istinaden Kazan Otoban Akıncı Gişeleri'nde ve Ankara-Samsun D–200 kara yolu üzerinde yol kontrol ve arama faaliyeti yaptı.

Kazan Otobanı Akıncı Gişeleri'nde, Diyarbakır ilinden İstanbul iline seyir halindeki yolcu otobüsünde yolcu olarak bulunan M.T. isimli şahsın üzerinde 6 küçük paketler halinde sarılmış yaklaşık 8–10 gram kubar esrar maddesi bulundu. U.P. isimli şahsın valizinde ise naylon poşetlere sarılı 3 parça halinde yaklaşık 8 kilogram 536 gram kubar esrar maddesi ve 390 paket kaçak sigara ele geçirildi. Ankara-Samsun D–200 kara yolu üzerinde yapılan arama faaliyetinde de Trabzon ilinden Antalya iline seyir halinde bulunan bir yolcu otobüsünde yolcu olarak bulunan A.U. isimli şahsa ait çantada 950 gram kubar esrar maddesi bulundu. Şüpheliler A.U., M.T. ve U.P. gözaltına alındı .