Türksoy Sanat Grubunun Gösterisi İlgiyle İzlendi

İpek Yolu Festivali'nin 3. gününde sahne alan TÜRKSOY sanat grubu, Türk dünyasının renk, motif ve figürleri ile süslü kostüm ve danslarıyla büyük ilgi gördü.

Uluslararası Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi Genel Sekreteri Düsen Kaseinov koordinatörlüğünde dünyanın birçok ülkesinde kültürel faaliyette bulunan TÜRKSOY sanat grubu, Houston'daki festivalde Amerikan halkının büyük beğenisini topladı.

Türk cumhuriyetlerinin halk dansları topluluklarının üyelerinden oluşan grubun, İpek Yolu Festivali için özel hazırladığı koreografi, kostümler ve modernize edilmiş Türk müziğini izleyenler gece geç saatlere kadar festival alanını terk etmedi.

Kaseinov, TÜRKSOY sanat grubunun, Türk cumhuriyetlerinin sanatçılarından oluştuğunu ve Türk kültürünün dünyaya tanıtılmasında rol oynadığını belirtti.

Sahnede figürlerini başarıyla ile sergileyen dansçıların yanı sıra dans aralarında sahne alan ses sanatçıları da Orta Asya ezgilerinden örnekler sundu. Erkek sanatçılar tarafından çalınan, insan boyundan daha uzun zurnalar ilgi topladı.

Konseri izleyen Amerikalılardan Jane Wiemen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk folkloruna olan hayranlığını dile getirdi. Gün boyunca festivale katılan her ülkenin folklor ekiplerini takip etmeye çalıştığını söyleyen Wiemen, onlarla birlikte dans edip halay çektiğini ifade etti.

Muhabir: Mücahit Oktay

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA