Türkeli İlçesinde Bereketli Kestane Sezonu Yaşandığı Bildirildi

Türkeli ilçesinde bereketli kestane sezonu yaşandığı bildirildi.

Türkeli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Davut Günay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon yaşanan kestane bolluğunun üreticiyi sevindirdiğini fakat toplanan kestanenin soğuk hava deposu olmadığı için fiyatının kiloda 3 liraya kadar düştüğünü belirterek, ''Kestanelerimizi değerlendirmek için soğuk hava deposuna ihtiyacımız var'' dedi.

Bu yıl havaların yağışlı gitmesi ve çiçek döneminde soğuk yapmamasından dolayı, geçen yıl 300 ton olan rekoltenin bu yıl bin 500 tonun üzerinde olacağını tahmin ettiklerini vurgulayan Günay, şunları kaydetti:

''Bu, ilçe ekonomimiz için çok güzel bir gelişim fakat topladığımız bu kestaneler dışarıda fazla dayanmıyor, kurtlanıyor ve üreticimiz bundan dolayı kestaneyi bir an önce elinden çıkarmak için fiyatları düşürmek zorunda kalıyor. Kestaneyi daha uzun süre saklayabilmek ve daha iyi paralara satabilmemiz için soğuk hava tesislerine ihtiyacımız var. Bu konuda yetkililerden ve iş adamlarımızdan yatırım yapmalarını istiyoruz.''

Günay, kestane fiyatlarının geçen yıl kiloda 5 liranın altına düşmediğini, 5 ile 9 lira arasında satıldığını anımsatarak, bu yıl ise fiyatların kestanelerin iriliklerine göre 1,5 ile 3 lira arasında değiştiğini söyledi.

Muhabir: Halit Gümüş

Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA