Kardelen Koleji’nde Gökyüzü Bilim Şenliği Yapıldı

Nevşehir Özel Kardelen Koleji tarafından 4-10 Ekim tarihleri arasında kutlanan ‘’Dünya Uzay Haftası’’ etkinlikleri kapsamında öğrenciler ve veliler Jüpiter ve ay gözleminde bulundular.

Kardelen Koleji’nde Gökyüzü Bilim Şenliği Yapıldı
Özel Kardelen Koleji ve Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölüm Başkanlığı ile ortaklaşa düzenlenen dünya uzay haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler ve öğrenci velileri akşam Jüpiter ve ay gözleminde bulundular. Cuma akşamı 22.00’de başlayan Jüpiter ve ay gözlemine çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.

Erciyes Üniversitesi Astronomi Ve Uzay Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Küçük, öğrencilere ve velilere açık havada konferans verdi. Küçük, dünyada her yıl 4 ila 10 Ekim tarihleri arasının Uzay Haftası kutlandığını, böylesine bir haftada Özel Kardelen Koleji ile ortaklaşa bir program düzenledikleri için Son derece mutlu olduklarını ifade etti.

Küçük, akşam Jüpiter ve ay gözleminde bulunmak içi gelen öğrencilere ve öğrenci velilerine güneşin uzaklığını, yıldızların hareketleri konusunda bilgiler aktardı. Prof. Dr. İbrahim Küçük tarafından verilen konferans Sonrasında ise öğrenciler ve öğrenci velileri okul bahçesine kurulan teleskoplar ile Jüpiter'i ve ayı birlikte izlemenin heyecanını yaşadılar.

Özel Kardelen Koleji Genel Müdürü Ali Kaplan, "Özel Kardelen Koleji olarak 4 - 10 Ekim tarihleri arasında kutlanan Dünya Uzay Haftası etkinlikleri düzenledik. Özellikle akşamın ilerleyen saatlerinde öğrencilerimiz ve velilerimiz bu etkinliğimize büyük ilgi gösterdi. Gösterilen bu ilgiden dolayı tüm öğrencilerimize ve öğrenci velilerimize teşekkür ediyorum.’’ dedi

Kaynak: İHA