Kepez'de 2 Cami, 7 Kur'an Kursu Hizmete Açıldı

Kepez'de Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla iki cami ve yedi Kur'an kursu törenle hizmete girdi.

Kepez'de cami ve Kuran kurslarının açılması dolayısıyla tören düzenlendi.

Varsak Karşıyaka Mahallesi'ndeki Hz. Ali Camisi bahçesinde gerçekleştirilen toplu açılış törenine Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, müftü İbrahim Duman, il Müftü Vekili İbrahim Keser, Kepez Müftüsü Kemal Uçkun, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Kepez Müftüsü Kemal Uçkun, Camiler ve Din Görevlileri Haftasının kutlandığı bir gün içinde iki cami ve yedi Kur'an kursunun hizmete giriyor olmasından dolayı büyük mutluluk yaşadığını söyledi.

Antalya'da son olarak Hz. Ali Camisi'yle camilere peygamberlerin, dört halefinin ve İslam alimlerinin isimlerinin verilmesinin tamamlandığını belirten Uçkun, önümüzdeki günlerde inşaatı başlayacak olan Teomanpaşa Mahallesi'ndeki bir camiye de Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır'ın ismini vereceklerini kaydetti.

İl Müftü Vekili İbrahim Keser de bu yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftasının ana temasının ''Engelsiz cami ve engelsiz ibadet'' olduğunu hatırlatarak, hizmete giren camilerde bedensel engellilerin kullanımı için yapılan asansörün diğer yeni inşa edilecek camilere örnek olmasını diledi.

Keser, camilerin çevre düzenlemesi ve temizliği konusunda da desteklerinden dolayı Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve duyarlı vatandaşlara teşekkür etti.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise İslam dininde camilerin önemine dikkat çekti. Son zamanlarda camilerin cuma günleri kullanılan, günün belli vakitlerinde, belli bir yaşın üzerindeki insanların gidip geldiği mekanlar gibi yanlış bir algı oluştuğunu belirten Tütüncü, gerçekte bunun böyle olmadığını, Hz. Peygamber'in yaşamı ve İslam alimlerinin fetvalarında görüldüğünü ifade etti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, Hz. Ali Camisi'nin açılış kurdelesini kesti, diğer cami ve Kur'an kurslarının da temsili açılışı gerçekleştirildi.

Muhabir: Mehmet Çakmak

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA