Giresun Valisi Şahin: Asfaltsız yol bırakmayacağız'

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, devlet ve vatandaş iş birliğiyle aşılamayacak engel bulunmadığını belirterek, ''Gelecek yıl Giresun'da betonsuz ve asfaltsız yol bırakmayacağız'' dedi.

Vali Şahin, Bulancak ilçesine bağlı Kovanlık beldesinin Yeniköy mevkisinde devlet vatandaş işbirliğiyle yapımı tamamlanan ve 120 bin liraya mal edilen köprünün açılış töreninde yaptığı konuşmada, hayırlı işlerde buluşmanın huzurunu yaşadıklarını söyledi.

Göçü önlemek amacıyla insanları yerli yerinde huzur içinde barındırmanın öncelikli hedefleri arasında olduğuna işaret eden Şahin, şehrin imkanlarını köylere de sağlamanın en doğru yol olduğunu vurguladı.

Şahin, Giresun'da göreve başladığı tarihten bu yana 200'e yakın köyü ziyaret ettiğini anımsatarak, köylülerin sıkıntıları ile yakından ilgilenmeye çalıştıklarını anlattı.

''Belediye sınırları içerisinde hangi imkanlar varsa o imkanları köye ulaştırmanın gayreti içindeyiz'' diyen Şahin, gezerek ve durumu yerinde görerek görev yapmanın daha doğru sonuçlara varmada önemli bir yöntem olduğunu bildirdi.

Şahin, ''Köylere hizmet götürmek bizim en büyük vazifemizdir. Belediye sınırları içerisindeki hizmetleri belediyeler yürütüyor. Belediye sınırları dışındaki hizmetler de özel idare aracılığıyla yürütülüyor. Yapılan bu köprüde ise belediye, köylü ve il özel idarenin müşterek çalışmasını görüyoruz. Devletin katkısı vatandaşın katkısıyla bütünleşince daha güzel bir eser ortaya çıkıyor'' dedi.

Köylülerin sıkıntıları ile ilgilenmek ve gariban insanlara yardımcı olmanın kendi yükümlülükleri arasında olduğunu anlatan Şahin, kapılarını herkese açık olduğunu vurguladı.

Şahin, ''Bu yıl borçlanmadan 15 milyon liralık yol yapacağız. Gelecek yıl Giresun'da betonsuz ve asfaltsız yol bırakmayacağız. 6 bin 400 kilometre yol hattımız vardır. Bunu gayretle yapacağız. Devlet, vatandaş iş birliğiyle, el birliğiyle yapamayacağımız hiç bir şey yoktur'' diye konuştu.

Şahin, konuşmasının ardından Yeniköy köprüsünü hizmete açtı.

Törene, Bulancak Kaymakamı Tayfun Elbasan, Bulancak Belediye Başkanı Kadir Aydın, Kovanlık belde Belediye Başkanı Mehmet Küçük ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA