Yeni Mahalle Yeşil Cami Kur'an Açılışı

Bozüyük'te, Müftülük tarafından Yeni Mahalle Yeşil Cami bünyesinde Kur'an Kursu hizmete açıldı.

İlçe Müftüsü Burhan Çakır, cami bahçesinde AK Parti İlçe Başkan Vekili Murat Kurt, CHP İlçe Başkanı Metin Torun, MHP İlçe Başkanı Murat Köftecioğlu, İl Genel Meclis Üyesi Zeki Uyanık, Yeni Mahalle Yeşil Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Bilal Bayrak ve din görevlileri ile vatandaşların katıldığı törende, 'Kur'an kursları' denilince akla sadece Kur'an eğitimi verilen yerlerin gelmemesi gerektiğini kaydetti.

Kur'an kurslarında ibadet, iman, ahlak gibi temel dini konuların ve Hz. Muhammed'in güzel ahlakının da öğretildiğini ifade eden Çakır, şöyle konuştu:

''Geçmişimize baktığımızda bu millet hep Kur'an ile yükselmiştir. Osmanlı Devleti'nin temeli atılırken Osmangazi, Kur'an bulunan bir odada ayaklarını uzatmayıp 6 saat Kur'an-ı Kerim okumasından dolayı Cenab-ı Allah, bu millete 600 yıl devam edecek bir devlet nasip etmiştir. Bu millet yine Kur'an-ı Kerim'e olan saygı ve hikmetle yükselecektir. Şu anda Kur'an kurslarımızda eğitim öğretim görenlerimizin sayısı bin 500'lere ulaşmıştır. Bu bizim için büyük bir onur ve gururdur. İnşallah bayanlarımızı da bu kurslarda yetiştireceğiz. Bir millette eli öpülesi anneler çok kıymetli ve değerlidir. Eli öpülesi annelerimiz evlatlarımızı yetiştiriyorlar. Düşünün ağzı dualı dili Kur'an-ı Kerim okuyan annenin yetiştirdiği evladın bu millete faydası olmaz mı-''

Konuşmanın ardından Kur'an kursunun açılmasında destek veren kişi ve kurumlara plaket verildi.

-9. Bölge Eskişehir-Bilecik Eczacı Odası Bölge Temsilciliği açıldı

Bozüyük'te, 9. Bölge Eskişehir-Bilecik Eczacı Odası Bozüyük-Dodurga Bölge Temsilciliği hizmete girdi.

9. Bölge Eskişehir Bilecik Eczacı Odası Bölge Müdürü Yücel Yenilmez, açılışta, eczacılık mesleğinin varoluşunun her zaman birliktelikten geçtiğini anımsatarak, Bilecik ve Bozüyük bölgesinde meslektaşlarının her zaman birlikteliğinin olduğunu kaydetti.

Bozüyük-Dodurga Bölge Temsilcisi Nazım Çalışkan da temsilcilik olarak, reçetelerin daha düzenli ve tertipli olarak dağıtılmasını sağlayacaklarını bildirdi.

Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan

Yayıncı: Deniz Açık
Kaynak: AA