''Cennetteki Çöplük'' Belgeseli Sinemaseverlerle Buluşacak

Başkentte bu hafta yönetmen Fatih Akın'ın dünya prömiyerini Cannes Film Festivali'nde gerçekleştirdiği ''Cennetteki Çöplük'' belgeseli ile çekimleri İstanbul'da yapılan aksiyon gerilim türündeki ''Takip: İstanbul'' filminin de aralarında olduğu 8 yeni film sinemaseverlerle buluşacak.

Karadeniz'de geçimini çay yetiştirerek sağlayan insanların yeni yapılaşma ve onun getirdiği çevre kirliliğine direnmesini anlatan ''Cennetteki Çöplük'' belgeseli beyaz perdeye yansıyacak. Çamburnu köylülerinin rol aldığı, Fatih Akın'ın 5 yılda çektiği filmin dünya prömiyeri 2012 Cannes Film Festivali'nde yapılmıştı.

Aksiyon gerilim türündeki ''Takip: İstanbul'', sinemaseverlerin beğenisine sunulacak. 96 Saat'in devamı olan filmde, bu kez intikam için Mills'in İstanbul'da tatil yapan karısının kaçırılması ve Mills'in kızının da yardımıyla ailesine zarar vermek isteyenleri etkisiz hale getirmesi konu ediliyor. Yapımda başrolü ilk filmde de olduğu gibi Liam Neeson, Maggie Grace ve Famke Janssen paylaşıyor. Filmin yönetmen koltuğunda Olivier Megaton otururken, yapımcılığını Fransız sinemacı Luc Besson üstleniyor.

Dram romantik komedi türündeki ''Aşk Yeniden'' vizyona girecek. Şeytan Marka Giyer filminin yönetmeni David Frankel ve başrol oyuncularından Oscarlı aktrist Meryl Streep'in yeniden bir araya geldiği yapımda, senaryo ise Vanessa Taylor'a ait. 30 yıldır evli olan bir çiftin terapist yardımıyla aşklarını canlandırmaya çalışmalarını anlatan filmde Meryl Streep, Tommy Lee Jones ve Steve Carell rol alıyor.

Dram gerilim türündeki ''Gölgede Dans'' da bu hafta seyircinin karşısına çıkacak. Oscar ödüllü yönetmen James Marsh'ın kamera arkasına geçtiği, senaryosunu Tom Bradby'ın yazdığı yapımda, başrolleri Clive Owen, Andrea Riseborough ve Gillian Anderson paylaşıyor.

Bir savaş filmi olan ''Güneş Yanığı 2'', İkinci Dünya Savaşında idama mahkum edildiği halde hayatta kalmayı başaran Albay Kotov'un hikayesini beyaz perdeye taşımayı sürdürüyor. İlk kez Kremlin Sarayı'nda gösterilen film, 2010 Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışmıştı. 2011 İstanbul Uluslararası Film Festivali'nde de sinemaseverlerin beğenisine sunulan yapımda, Rus sinemacı Nikita Mikhalkov hem yönetmen koltuğunda oturuyor hem de Oleg Menchikov ve Nadezhda Mikhalkova ile başrolü paylaşıyor.

Dram türündeki ''Hayatımın Kararı'', MS hastalığına yakalanmasıyla hayatı işkenceye dönen Mario'nun Belçika'da ötenazi hakkını yasallaşması için giriştiği mücadeleyi konu ediniyor. Yaşanmış bir olaydan uyarlanan filmin senaristliğini ve yönetmenliğini Nic Balthazar üstlenirken, başrolde Koen De Graeve oynuyor.

Haftanın tek animasyon macera türündeki ''Sammy'nin Maceraları 2'' filminde deniz kaplumbağası Sammy'nin maceraları anlatılıyor. Filmin yönetmen koltuğunda Ben Stassen otururken, Domonic Paris senaristliği üstleniyor.

Komedi dram türündeki ''Striptiz Kulübü'' ise erkek striptizcilerin dünyasını aralayan alışılmışın dışında bir film olarak sinemaseverlerin beğenisine sunuluyor. Steven Soderbergh yönetmenliğini, Channing Tatum'un başrolü üstlendiği filmin senaryosunda Reid Carolin'in imzası bulunuyor.

Kaynak: AA