Hakan Tartan'a Melvin Jones Üstün Hizmet Ödülü

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’a, Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği 118-R Yönetim Çevresi Federasyonu tarafından Uluslararası Lions Kulüplerinin en prestijli ödülü olan Melvin Jones Dostluk ödülü verildi.

Hakan Tartan'a Melvin Jones Üstün Hizmet Ödülü
Cumhuriyet'in kuruluşunun 89’uncu yılı için düzenlenen Cumhuriyet Balosu’nda bir araya gelen Lions Kulüpleri, Melvin Jones Dostluk Ödül Törenine de ev sahipliği yaptı. Hilton Otel’de gerçekleşen baloya Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği 118-R Yönetim Çevresi Federasyonu 2011-2012 dönem Başkanı Ahmet Aşır, 2012-2013 dönem Başkanı Canan Banu Dündar ve Lions kulüpleri üyeleri katıldı.

Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği 118-R Yönetim Çevresi Federasyonu Başkanı Ahmet Aşır, örnek bir belediye başkanı olmasının yanı sıra paylaşımcı özelliği ve insan odaklı sosyal projeleri hayata geçirmesi dolayısıyla Dr. Hakan Tartan’ı Melvin Jones Dostluk Ödülü’ne layık gördüklerini açıkladı.

Ahmet Aşır, ihtiyaç duydukları her an Başkan Tartan’ın yanlarında olduğunu belirterek, "Hakan Tartan, sadece yerel yönetimde değil hayatı boyunca başarılara imza atmış bir isim. Ne zaman ihtiyaç duysak onu yanımızda bulduk, projelerimizde her zaman destek aldık. Hakan Tartan günümüz dünyasının etkin bir lideridir. İyilikleri destekleyen, İzmir’in gülen yüzü, başarılı Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a Melvin Jones Dostluk Ödülünü takdim etmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

Lions kulüplerinin hizmet için yola çıkan değerli bir aile olduğunu kaydeden Başkan Tartan da, duygularını, "Başarıya giden yolda hiçbir zaman yalnız yüründüğünü düşünmedim. Ödüller olacak, başarılar kazanılacak. Ancak bunu yaparken önemli olan hep birlikte olabilmek. Sadece yan yana durmak değil kol kola yürümek. Bugüne dek ödül aldık. Ancak Melvin Jones Ödülü benim için çok önemli. Bundan yüz yıl önce açılan bir sevgi penceresini demek ki hâla açık tutabiliyoruz. Bundan sonra da topluma hizmet anlayışıyla, daha ileriye taşıyabilirsek ne mutlu" diye konuştu.

Uluslararası hizmet kuruluşu Lions Kulübü'nün en büyük hizmet ödülü olan Melvin Jones Fellowship Dostluk Ödülü, insanlığa ve toplumun kalkınmasına katkıda bulunan, şefkat ve paylaşımcılık özelliklerine sahip, toplum tarafından beğenilen sosyal projeleri olan kişilere veriliyor. Lions kulüplerinin kurucusunun adını taşıyan ödül, 1973'ten beri Türkiye'de de dağıtılıyor.

Ödül, bugüne kadar toplumda iz bırakan Süleyman Demirel, Türkan Saylan, Yıldız Kenter, Suna Kıraç, Uğur Dündar, Dr. Mehmet Öz, Oya Eczacıbaşı, Haldun Dormen, Hayrettin Karaca, Yılmaz Özdil ve Betül Mardin’in de aralarında olduğu isimlere sunuldu .
Kaynak: İHA