Özbekistan'da Otomotiv Sektörü Yüz Güldürüyor

Otomotiv sektöründeki yatırımlarıyla dikkatleri üzerine çeken Özbekistan, bu yılın ilk dokuz ayında yaklaşık 180 bin dolayında binek otomobil üretti.

Özbekistan'da Otomotiv Sektörü Yüz Güldürüyor
Özbekistan Devlet İstatistik Komitesi tarafından yapılan açıklamada, Ocak-Eylül döneminde 178 bin binek otomobil üretildiği belirtildi.
Amerikan General Motors ortaklı Asake Otomobil Fabrikası'nda üretilen otomobiller arasında Nexia modeli ilk sırada yer alıyor. Daha az maliyetli Dams ve Matiz modelleri takip ediyor. En son Eylül ayında 'Chevrolet Cobalt' modeli yeni binek otomobilini piyasaya süren Özbekistan’ın 2012 sonu itibariyle hedeflenen toplam otomobil üretiminin 240 bin adet dolayında olması bekleniyor.
2011'de 230 bin binek otomobilin piyasaya sürüldüğü Özbekistan'da Chevrolet markasıyla Nexia, Damas, Matiz, Captiva, Epica ve Tacuma modellerinden araçlar üretiliyor. Hali hazırda yıllık 250 bin adet otomobil üretim kapasitesine sahip Özbekistan, başta Rusya olmak üzere Kazakistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Afganistan, Ukrayna ve Belarus gibi değişik ülkelere otomobil ihracatı yapıyor.
Özbekistan’da üretilen binek otomobillerin fiyatı 8 ile 45 bin dolar arasında değişiyor.