Mimarlar Odası Manisa İl Temsilcisi Efendioğlu Açıklama Yaptı

Mimarlar Odası Manisa İl Temsilcisi Atilla Efendioğlu, kentsel dönüşümün önemli olduğunu, ancak mimarlar olarak bu işin hazırlık aşamasında sürece dahil edilmediklerini belirterek, ''İsterdik ki bu işin mutfağında bizler de olalım, ama bizler bu sürece dahil edilmedik'' dedi.

Efendioğlu, Dünya Mimarlık Günü ve Mimarlık Haftası dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, duyarlı kesimleri mimarlığa ve şehirlere sahip çıkmaya çağırdıklarını söyledi.

Betonarme binaların ömrünün 50 yıl olduğunu kaydeden Efendioğlu, şunları kaydetti:

''Bunun içinde kentsel dönüşüm kaçınılmazdır. Şu anda da kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı. Bizler isterdik ki, bu işin mutfağında bizler de olalım ama bizler bu sürece dahil edilmedik. Manisa Belediyesi kendi tasarrufu ile merkezde 4 mahallede dönüşüm kararı almış. Bununla ilgili toplantıları basından duyuyoruz. Manisa, artık büyükşehir adayı ve kabuğuna sığmaz oldu. Ancak yeni yer sıkıntılarına karşı mevcut alanların değerlendirilmesi gerekiyor. Bunun için de yetkililerin halkla ortak bir mutabakat sağlaması gerekiyor.''

Efendioğlu, Manisa'daki tari eser varlığına da işaret ederek, kentte bin 877 kayıtlı tarihi eserin olduğunu, buna karşın ilde koruma kurulu bulunmadığını, bu noktada İzmir'e bağlı olunduğunu, Manisa merkezli koruma kurulu oluşturulması gerektiğini savundu.

Muhabir: Turgay Duyar / Halil Şahin

Yayıncı: Ufuk Kırabalı
Kaynak: AA