Bakan Şahin, Bayramın İlk Günü Suriyeliler ve Şehit Aileleriyle Bir Araya Geldi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, bayramın birinci gününde sivil toplum kuruşları, Suriyeli sığınmacılar ve şehit aileleri bir araya gelerek bayramlaştı.

Bakan Şahin, Bayramın İlk Günü Suriyeliler ve Şehit Aileleriyle Bir Araya Geldi
Bayramlaşma programının ilk adresi Gaziantep İl Özel İdaresi oldu. İl Özel İdaresi'nde samimi bir havada geçen bayramlaşmaya, farklı siyasi partilerin temsilcileri, mülki amirler, askerler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

İl Özel İdaresi'nin ardından Cizreliler Derneği'nde bayramlaşma törenine katılan Bakan Şahin, burada dernek üyeleri ile bayramlaştı ve sonrasında Suriyeli sığınmacıların kaldığı Suriyeli Misafirler Bilgi Eğitim Merkezi’ne geçti.Suriyelilerin huzuru ve barışı tesis etmeleri için her zaman yanında olacaklarını belirten Bakan Şahin, şunları kaydetti:

“Biz, sizin yanındayız, huzurlu ve barışlı bir şekilde geleceği inşa etmeniz konsunda her zaman yanınızdayız. Bu kapı her zaman size açık. İnşallah huzur ve barış oraya geldiği zaman, biz sizi yerinizde ziyaret etmek, ekip olarak da bayramı daha güçlü bir şekilde yerinizde yapmayı, yerinizde ziyaret ederek yapmak için dua ediyoruz, temenni ediyoruz, onun için çalışıyoruz ve gayret ediyoruz. Allah, hepinizden razı olsun diyorum.’’

Suriyeli sığınmacılarla bayramlaştıktan sonra bakanlığa ait çağrı merkezindeki yüzde yirmi oranında görme engelli çalışanlarla bayramlaşan Bakan Şahin, bayramlaşma programını şahit aileleri ile devam ettirdi. Geçtiğimiz günlerde Hakkari'de şehit olan Özel Harekat polisi Ertuğrul Polat’ın ailesine ziyarette bulunan Bakan Şahin, şehidin eşi Ümmü Gülsüm’ün elini ziyaret boyunca bırakmayarak, onu teselli etti. Bakan Şahin, programını, diğer şehit ailelerini ziyaret ederek tamamladı.