Ödemiş Protokolünden Bayram Ziyaretleri

Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, Kurban Bayramı nedeniyle şehit ve gazi aileleri, huzurevi sakinleri ve diyaliz hastalarını ziyaret ederek bayramlarını kutladı.

Ödemiş Protokolünden Bayram Ziyaretleri
Dölek’e ziyaretlerinde Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Veysel Bozdağ, İlçe Emniyet Müdürü Adil Metin ve Asteğmen Onur Aydın da eşlik etti. GAZİ ERCAN AYDIN ZİYARET EDİLDİ İlk ziyaret 1995’te Kuzey Irak’ta düzenlenen operasyonda mayına basarak gazi olan Ercan Aydın’ın evine gerçekleştirildi.

Gazi Ercan Aydın’ın Zeytinlik Sokak’taki ziyarette Dölek aile bireyleriyle de yakından ilgilenerek bayramlarını kutladı.

Mayına basarak ayağını kaybeden Aydın’ın bayramını kutlayan Dölek, “Vatanımız sizler gibi fedakar insanların sayesinde sonsuza dek var olacak. Biz sizlere minnettarız. Bu minnet borcunu ne yapsak ödeyemeyiz ancak elimizden gelen ne varsa yapmaya daima hazırız” şeklinde konuştu.

Terhisine 55 gün kala gönüllü olarak operasyona katılarak gazi olan Ercan Aydın ise, “Yine olsa yine gönüllü olarak giderim. Ben gitmesem, sen gitmesen bu toprakları kim koruyacak. Atalarımızın mirasına kim sahip çıkacak” şeklinde konuştu.

ŞEHİT MUTLU KATMER’İN AİLESİNE ZİYARET Aydın’ın evindeki ziyaretin ardından Dölek ve beraberindekiler, şehit Mutlu Katmer’in ailesini ziyaret ederek bayramlarını kutladı. Şehidin evinde babası Arif Katmer ve annesi Kadriye Katmer tarafından karşılanan heyet, sohbet ederek ailenin ihtiyaçlarını ve isteklerini sordu. Kaymakam Dölek, şehitlerin ebediyette kendilerinden razı olmaları için yurdu ileri taşımak için var güçleriyle çalışmak zorunda olduklarını söyledi.

Şehit ateşinin düştüğü yeri yaktığını ifade eden Dölek, şehit ailelerinin diledikleri her an, her konuda kendilerine ulaşmalarını istediklerini belirtti.

Oğlu Mutlu Katmer’in şehit oluşunun ardından kendisine verilen paraları hastane ve müftülüğe bağışlayan baba Arif Katmer, şehit babası olarak gururlu olduklarını ve vatan için gerektiğinde seve seve cepheye koşabileceklerini belirtti.

Katmer ziyaretten dolayı teşekkür etti. HUZUREVİ’NDE ÖNGEL DEDE KEMANIYLA YİNE KULAKLARIN PASINI SİLDİ Dölek ve beraberindekiler Ödemiş Belediyesi Mutahhar Şerif Başoğlu Huzurevi’ni de ziyaret ederek sakinleriyle bir araya geldi. Huzurevi ziyaretine AK Parti İlçe Başkanı Ali Hadim de katıldı.

Tüm huzurevi sakinlerinin elini öpen protokol üyeleri, ihtiyaçlarını ve isteklerini sordu. Huzurevi sakinlerinin tüm Ödemişlilerinin dede ve ninesi olduğunu dile getiren Kaymakam Dölek, “Biz burada aile olarak hep birlikteyiz. Herkes huzurevi sakini olabilir. Hayat şartları bu noktaya getirebilir. Ama devletimiz herkese olduğu gibi dedesine ve ninesine de sahip çıkar, onu en iyi şekilde yaşatmaya çalışır. Biz de bu görev için buradayız” diye konuştu.

Kemanıyla huzurevine renk veren dedelerden Öngel Akı yine kemanıyla hayat verdiği parçalarla ziyareti güzel bir dinletiye dönüştürdü. Akı’nın çaldığı parçalar protokol üyeleri ve huzurevi sakinlerinden büyük alkış aldı. DİYALİZ HASTALARI DA UNUTULMADI Dölek daha sonra protokol üyeleriyle birlikte Ödemiş Devlet Hastanesi Hemodiyaliz Merkezi’nin konuğu oldu. Burada diyaliz hastalarının bayramını kutlayan Dölek ve beraberindekiler akabinde başhekimlik makamında Başhekim Yardımcısı Dr. Kemal Eser’den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Dölek daha sonra Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü Çamlık Yüzme Havuzu Sosyal Tesisleri’ndeki bayram kutlama kokteyline katıldı.

Toplu bayramlaşma için düzenlenen kokteyle ilçedeki dairelerin amirleri ve çalışanları, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Dölek burada kokteyle katılanların Kurban Bayramı’nı kutladı. Halkın huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmesi için devletin Ödemiş’te tüm birimleriyle hizmette olduğunu belirten Dölek, “Tüm Ödemiş halkının, havzamızdaki tüm hemşerilerimizin mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA