Başkan Ok, Bayram Öncesi Evleri Temizlenen Yaşlıları Ziyaret Etti

Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesir Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi yaşlıların evinde gerçekleştirdiği bayram temizliği çalışmalarını yerinde inceledi.

Uygulama ile temizlik ekipleri, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nden yardım alan ve yalnız yaşayan ihtiyaç sahibi yaşlı vatandaşların evlerini temizliyor.

Bayram öncesi yapılan çalışmalarla 100'e yakın vatandaşın evinin temizlenmesi bekleniyor.Balıkesir Belediyesi’nin başlattığı yeni bir uygulama ile şehir merkezinde yaşayan yaşlıların evleri temizlendi. Temizlik çalışmalarını yerinde incelemek üzere yaşlıları evlerinde ziyaret eden Başkan Ok, uygulama ile evlerini temizlemekte güçlük çeken ve yalnız yaşayan yaşlılara ilk kez temizlik hizmeti verildiğini belirterek, uygulamanın bayram öncesinde başlatıldığını ve bayram sonrasında da belirli aralıklarla sürdürüleceğini ifade etti.

Başkan Ok, Hisariçi, Sütlüce ve Mirzabey mahallelerinde yaşayan yaşlıları evlerinde ziyaret etti ve Kurban Bayramı öncesinde hal ve hatırlarını sorarak, kendileriyle sohbet etti. Başlatılan uygulamadan çok büyük bir memnunluk duyduğunu söyleyen Kadriye Özdemir (100), "Allah sizden razı olsun. Bu bayramda temizliği nasıl yapacağım diye düşünüyordum. Bu zamana kadar sağolsun komşularım yardım ediyordu, artık bundan sonra sizden yardım alacağım." dedi.

Belediye Başkanı Ok, insanların, belli bir yaştan sonra bazen gerçekten yardıma muhtaç hale geldiklerini ifade etti.

Özellikle yalnız yaşayan ve kimsesi olmayan vatandaşların, bayram temizliklerini ve hazırlıklarını yapmakta oldukça zorlandıklarını belirten Ok, "Günümüzde aile içi ve akrabalık bağlarının giderek gevşediği düşünülürse, belediyemizin başlattığı bu hizmetin önemi kendiliğinden anlaşılacaktır. Biz Balıkesir Belediyesi olarak temel hizmetlerimizin yanında yaşlılara bakım, camilerin temizlenmesi, Sosyal Market’ten yapılan giysi yardımı ve üniversite öğrencileri için ücretsiz giysi yıkama ve Çorba Evi gibi sosyal belediyecilik uygulamalarıyla halkımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Belirli aralıklarla bu temizlik uygulamasının da sürdürülmesini sağlayacağız. Gayemiz, vatandaşlarımızın hayır duasını almaktır." diye konuştu.