Ev Kadınları Kuran'ı Kerim Öğreniyor

Torbalı İlçe Müftülüğü bünyesinde kadınlara yönelik Kur’an Kursları açıldı.

Ev Kadınları Kuran'ı Kerim Öğreniyor
Müftülüğe bağlı merkez, mahalle ve köylerde açılan 15 Kur’an kursuna çok sayıda bayan katıldı.

Hafta içi her gün yapılan kurslar Haziran 2013’te sona erecek.

Özellikle ev hanımlarının rağbet gösterdiği Kur’an kurslarına kayıtlar halen devam ediyor. Müftülük yetkilileri, Hazreti Muhammed'in "En hayırlınız Kur’an öğrenen ve öğretendir" hadisi şerifini örnek vererek, “Sadece Kur’an okumak değil, Kur’an ilmini öğrenmek anlamak ve anlatmakta dinimiz açısından çok önemli. Kırata önem verildiği kadar onu anlamaya ve anlatmaya ehemmiyet verilmesi de gerekir” dedi.

ÇALIŞAN BAYANLAR İÇİN ÖZEL KURS AÇILACAK

Kurslar Pancar, Karakuyu, Yazıbaşı, Subaşı, Çaybaşı, Ayrancılar, Özbey mahalleler ile Yeniköy ve merkezde bulunuyor. Bu kurslara başvurmak için ya Kur’an kursuna ya da İlçe Müftülüğü’ne gitmek yeterli olacak. Özellikle ev hanımlarının rağbet gösterdiği kurslarda çalışanlarda düşünüldü. Çalışan kadınlar, mesai saatlerinin dışında Müftülüğe müracaat ederek, özel kurs alabilecek. Kur’an kursuna gelen bayanlar, kurslardan çok memnun olduklarını ifade ederek, çocukluk hayallerini, Kur’an kursları sayesinde giderdiklerini belirtti.

Bu kursların kendileri için fırsat olduğunu dile getiren kadınlar, Kur’an-ı Kerim bilmeyen her yaştaki bayanın bu kurslara katılması gerektiğini belirtti.

Kaynak: İHA