Beykoz Belediyesi'nden ''Kurbankent''te Denetim

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala İstanbul'un ilçe belediyeleri, oluşturulan kurban satış ve kesim yerlerinde denetimlerini sürdürüyor.

Beykoz Belediyesi'nden ''Kurbankent''te Denetim
Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, veteriner hekimler ve zabıtalar eşliğinde, Çavuşbaşı'nda oluşturulan ''Kurbankent''te, dişi kurbanlıklara gebelik testi, yaş, kulak küpesi, pasaport, menşei şahadetname ve sağlık raporu denetiminde bulundu.

Çelikbilek, denetimler sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Kurbankent'in yaklaşık 5 bin hayvanı barındıracak kapasitede olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Burada ortam gayet güzel. Hem satıcıyı hem de alıcıyı korumaya çalışıyoruz. Burada oluşabilecek kirliliği önlemek için çaba sarf ediyoruz. Dini açıdan ibadet şartlarına uymayan hayvanlar varsa pazardan çıkartıyoruz. Satıcılar da uyum konusunda özen gösteriyorlar. Burada kimliksiz hayvan yoktur. Tüm hayvanların sağlık kontrolleri yapılıyor. Gönül rahatlığıyla herkes burudan kurban alabilir.''

Bu arada, Beykoz Belediyesi ve İlçe Müftülüğü'nce bastırılan ''Kurban Rehberi'' adlı kitapçık da kurban satıcıları ve alıcılarına dağıtılırken, ''Üzerinde işareti olan hayvanlar kurban özelliği taşımamaktadır. Kesinlikle satın almayınız'' şeklindeki uyarı yazıları da Kurbankent'in girişine asıldı.

Ayrıca kurbanlık hayvanların kaçma olasılığına karşı oluşturulan ''Kurban Yakalama Timi'' de Kurbankent'te aralıksız görev yapıyor.

Muhabir: Metin Tokgöz

Yayıncı: Erdal Turanlı
Kaynak: AA