Dünya Ticaret Merkezi Kentucky Yönetim Kurulu Üyesi Brown Açıklaması

Dünya Ticaret Merkezi Kentucky Yönetim Kurulu Üyesi Robert Brown, ''Otomotiv sanayisinde gelişmiş olan Gebze ve Bursa ile Sakarya üzerinden iş yapmak arzusundayız'' dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Louisville Eyaleti Globalizasyon Yöneticisi Suhas Kulkarni ile SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u ziyaret eden Brown, Sakarya'da iş ilişkilerini geliştirmek istediklerini anlattı.

Brown, Sakarya'da Amerikan ortaklı firma sayısını arttırmak ve buradan da yatırımcı götürmek istediklerini vurgulayarak, bunun için de ortak çalışmalar yapmak istediklerini dile getirdi.

ABD olarak ileri ve yüksek teknolojide otomobil üretimi yaptıklarına işaret eden Brown, Sakarya'nın da otomotiv konusunda Türkiye için önemli bir şehir olduğunu aktardı.

Brown, her iki kentte ekonomik ilişkileri geliştirmek istediklerini vurgulayarak, ''Biz, ilk etapta öğrencilerimizi, iş yerlerimizi tanıştırmak, Kentucky şirketlerinin buraya yatırım yapmasını, buradaki şirketlerin de oraya yatırım yapmalarını teşvik etmek, buradaki iş adamlarını oraya götürmek, oradaki iş adamlarını buraya getirmek, hatta bu ilişkilerle birlikte üniversitelerimizle de ortak projeler üretmek istiyoruz. Biz Sakarya'yı bu işin merkezi yapmak istiyoruz. Otomotiv sanayisinde gelişmiş olan Gebze ve Bursa ile de Sakarya üzerinden iş yapmak arzusundayız'' dedi.

-''Otomotivin bizde 100 yıllık bir öyküsü var''-

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul da Sakarya'nın otomotiv konusunda önemli bir tecrübeye sahip olduğunu söyledi.

1,5 yıl içinde Karasu'da devam eden limanın hizmete gireceğine dikkati çeken Kösemusul, böylelikle Sakarya'nın dünyanın geneline daha rahat ulaşabileceğini belirtti.

''Bu liman bizim dünyaya açılan kapımız olacak'' diyen Kösemusul, ''O yüzden doğru adrestesiniz. Otomotivin bizde 100 yıllık bir öyküsü var. Şehrimiz sadece otomotiv değil tarım, hayvancılık ve turizm alanlarında da oldukça gelişmiş bir şehir'' ifadelerini kullandı.

Kösemusul, Sakarya'da bulunan Toyota Türkiye fabrikasının dünya genelinde tanınan bir fabrika olduğunu ve bu konuda Sakarya'nın da şehir olarak katkı yaptığını dile getirdi.

''Sıfır hata''yla araç üreten Toyota fabrikasının Sakarya'da bulunduğunu vurgulayan Kösemusul, ''Bu da bize önemli bir işçilik referansıdır. Oradan buraya gelecek olan yatırımcıların bunu bilmelerini isteriz. Yan sanayimiz çok güçlü. Üniversitemiz ile iş dünyası ortak birçok çalışmamız var. Bunun başında Ar-Ge geliyor. Üniversitelerimiz arasında da işbirliği yapabiliriz'' şeklinde konuştu.

Muhabir: Mehmet Özcan

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA