Cumhurbaşkanı Mursi'nin Destekçileri ve Karşıtları Arasında Çıkan Çatışmada Şu Ana Kadar 110 Kişinin Yaralandığı Bildirildi

Mısır'da, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı aleyhine yapılan gösteride çıkan çatışmada şu ana kadar 110 kişinin yaralandığı bildirildi.

Kahire'deki El-Munira Devlet Hastanesi'nin müdürü Muhammed Şevki, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin destekçileri ve karşıtları arasında çıkan çatışmada, çoğu yüzünden ve kafasından yaralanan 110 kişinin tedavi altına alındığını belirtti.

Bu arada, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi karşıtı sloganlar atan bir grubun, Müslüman Kardeşler Teşkilatı taraftarlarına ait iki otobüsü ateşe verdiği bildirildi.

AA muhabirinin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, otobüsler Tahrir Meydanı'na geldiğinde, karşıt grubun saldırısına uğradı.

Görgü tanıkları, grubun zorla otobüslere binmeye çalıştığını, engelle karşılaşınca araçları ateşe verdiklerini belirtti.

İtfaiyenin olay yerine gelmesine de engel olmaya çalışan grubun müdahalesine rağmen otobüslerdeki yangın söndürüldü.

Tahrir Meydanı'nda, cuma namazı sonrası, ''Deve savaşı'' adı verilen davanın sanıklarının serbest bırakılmasının protesto edildiği gösteriler taşlı sopalı çatışmaya dönüşmüştü.

Meydanda gerginlik sürüyor.

Muhabir: Abdurrahman Fethi - Hacer Bal / Samet Doğan

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA