Side Geleneksel Rahvan At Yarışları 14 Ekim'de Yapılacak

Bu yıl 6'ncısı düzenlenecek Side Geleneksel Rahvan At Yarışları, 14 Ekim Pazar günü Side Büyük Plaj mevkisinde yapılacak.

Side Rahvan Atçılar Spor Kulübü Başkanı Hasan Delikkulak, yaptığı açıklamada, rahvan atçılığının bir hobi sporu olduğunu belirterek, bu yıl 14 Ekim Pazar günü Side Büyük Plaj mevkisinde yapılacak yarışlara 120 civarında atın katılmasını beklediklerini söyledi.

Yarışlarda birinci gelen atın sahibine yarışlarda sağlanan gelirin yüzde 50'si, ikinciye yüzde 30'u, üçüncüye ise yüzde 20'sinin verileceğini bildiren Delikkulak, yarışlara Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu'nun sponsor olduğunu, ayrıca Side Belediyesi'nin desteklediğini kaydetti.

Delikkulak, rahvan atçılığının atalarından miras kalan bir spor olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

''Atalarımız savaş olmadığı dönemlerde uzun mesafeli rahvan at yarışları yaparak atlarını sınamışlar ve iyi atları seçerek çok dayanıklı, seri atlar yetiştirmişler. Biz de bu emanete sahip çıkmak ve koruyup geliştirmek amacıyla 2006 yılında arkadaşlarımızla Side Rahvan Atçılar Spor Kulübü'nü kurduk. Bu güzel ve asil sporu daha ileriye taşımak ve insanlara at sevgisini aşılamak, ata olan ilgiyi arttırmak amacıyla her yıl düzenli olarak yarışlar tertip ediyoruz.''

Muhabir: Mustafa Taş

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA