Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İzzet Can Milano’da Konferans Verdi

Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İzzet Can, İtalya’nın Milano kentinde Avrupa Katarakt ve Refraktif Cerrahlar Derneği'nin 30.Kongresi'ne katılarak bir konferans verdi.

Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İzzet Can Milano’da Konferans Verdi
Dünyanın çeşitli ülkelerinden 5 bini aşkın göz doktorunun ve tıpta göz hastalarına yönelik çalışan ilaç firmalarının hazır bulunduğu kongrede Prof. Dr. İzzet Can, “Torik göz içi lens uygulamalarında modern metotlar.” başlıklı bir sunum yaptı.

Göz Hastalıkları içerisinde ana ilgi alanının 'spesifikasyonum' katarakt olduğunu ve konuyla ilgili yıllardır akademik çalışmalar sürdürdüğünü belirten Prof. Dr. İzzet Can, “Küçük kesili katarakt cerrahisi, küçük kesi göz içi lensleri, çok odaklı lensler, asferik lensler konularındaki bilgi ve birikimlerimi Milano’da 30. Avrupa Katarakt ve Refraktif Cerrahi toplantısında bir sunum ile paylaştım. Dünyadaki sayılı refraktif cerrahi otörlerinden biri olan Dr. John Marshallın modaratör olarak yönettiği toplantıda, 'Torik göz içi lens uygulamalarında modern metotlar' konulu konferansımda bilgilerimi katılımcılarla paylaştım. Bu tür konferanslarla hem Yozgat’ı hem de üniversitemizi uluslararası platformda tanıtma imkanı bulduk.” dedi.

Kaynak: İHA